изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:55 EEST
Окръжен съд – Добрич, измени мярката за неотклонение на 27-годишен от с. Красен в подписка    
Ред и сигурност  Окръжен съд – Добрич, измени наложената на 27-годишния Сали С. С. от с. Красен, община Ген. Тошево мярка за неотклонение задържане под стража в подписка.

                      Той е привлечен като обвиняем от Районна прокуратура – Ген. Тошево, за това, че на неустановена дата за времето месец ноември 2012 г. до януари 2013 г. в с. Красен, община Ген. Тошево, при условията на повторност е отнел моторен трион за рязане на дърва „Хускварна” на стойност 510 лв. от владението на добричлия, без негово съгласие и с намерение противозаконно да го присвои.

            Сали С. обжалва наложената му от Районен съд – Ген. Тошево, на 04.07.2013 г. мярка за неотклонение задържане под стража. Адвокатът му пледира, че той е с влошено здравословно състояние, както и че не може да се направи обосновано предположение да е автор на деянието, за което е привлечен да отговаря.

            Представителят на Окръжна прокуратура – Добрич, заяви в съдебната зала, че подадената от Сали С. жалба е основателна. Според него от събраните в досъдебното производство материали не може да се направи обосновано предположение, че 27-годишният е извършител на престъплението. Прокурорът намира, че не са налице основания за вземане на най-тежката мярка за неотклонение и поиска на Сали С. да бъде постановена по-лека - „подписка”

            Окръжен съд – Добрич, като се съобрази с посочените в жалбата оплаквания, със заявените от страните становища, с мотивите в обжалвания съдебен акт и със събраните по делото доказателства, прие, че не са налице изискванията за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража спрямо Сали С. Съдът установи, че той е привлечен да отговаря за квалифицирана кражба, която е тежко престъпление и законът предвижда налагане на най-тежката мярка за неотклонение. От събраните по делото материали обаче не може да се направи обосновано предположение, че 27-годишният е извършил деянието, за което е привлечен да отговаря. Съдът обърна внимание, че при детайлно запознаване с показанията на свидетелите, нито един от тях дори не споменава името на обвиняемия.  С тези мотиви Окръжен съд - Добрич, не споделя изводите на атакувания първоинстанционен акт и смята, че те не се подкрепят от материалите в досъдебното производство. По тази причина Окръжен съд – Добрич, намери, че е необходимо да бъде изменена мярката за неотклонение на Сали С. в подписка.

            Определението на Окръжен съд – Добрич, е окончателно.            

11.07.2013 г.                                                 Пресслужба Добрички окръжен съд     

 


Сходни връзки

Окръжен съд – Добрич, измени мярката за неотклонение на 27-годишен от с. Красен в подписка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди