изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:32 EEST
Архитект Диков лъсна в частна фирма    
Новини

Главният архитект на София Петър Диков и шефът на транспортната дирекция в Столичната община Димитър Петлешков участват в управлението на частни фирми. За нарушението на Закона за държавния служител сигнализира вчера депутатът от БСП Георги Кадиев. "Това е извършвано в продължение на години и по закон тези служители трябва да бъдат освободени", каза Кадиев.



Според фирмените регистри Диков участва като управляващ и собственик във варненската фирма "Арх Ком Про" ООД. Последната регистрация е от 2012 г. Петлешков е собственик на ЕТ "Димитекс - Димитър Петлешков". Кадиев е отправил питане до кметицата Йорданка Фандъкова какво ще предприеме по случая.

"Подобни нарушения поставят под съмнение мениджърските качества на г-жа Фандъкова", смята Кадиев.

"Нямам нищо общо с тази фирма от 1999 г. Още когато станах главен архитект през 2006 г., подадох заявления за излизане от всички фирми. Моя е вината, че не съм информиран, че фигурирам още там, а и за промените в тази фирма", заяви пред "Труд" Диков.

Той не бил подписвал никакви документи за актуализация на данните в регистрите. Не знаел и дали фирмата има дейност. Разбрал, че фигурира в нея преди 20 дни и прехвърлил с нотариален документ акциите си на собственичката. Фирмата била създадена през 1998 г. Диков работил с нея тогава само по ремонта на х-л "Радисън".
"Не съм запозната със случая, но ще го проверя. Нека първо служителите да обяснят", каза Фандъкова.

Кадиев сигнализира и че според информация в сайт висши служители на общината са получили огромни бонуси, определени от Фандъкова през декември 2012 г. и януари 2013 г.

Зам.-кметицата Ирина Савина била взела за двата месеца 39 хил. лв., заместничката Юлия Ненкова 39 000 лв., зам.-кметът Любомир Христов получил 41 000 лв., секретарят на общината Ралица Стоянова - 37 000 лв. "Това абсолютно не е вярно.

Няма такива бонуси и заплати. Разпространяват се клевети", заяви Фандъкова. Засегнатите служители завеждат колективен иск срещу собственика на сайта. Заради оповестените ЕГН общинарите ще сезират и Комисията за защита на личните данни. http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Архитект Диков лъсна в частна фирма | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди