изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:51 EEST
Американец загина при 458 км/ч с мотор    
Любопитно44-годишният американец Бил Уорнър загина, опитвайки се да надмине скорост от 300 мили в час (482 км/ч) с мотор, съобщава АП. Той обаче е изгубил контрол над машината и излетял от пистата на бившата военновъздушна база “Лоринг” в щата Мейн.

Уорнър е бил в съзнание и е разговарял с медицинския екип, но по-късно е починал в местната болница.

Според екипа му точно преди инцидента е била отчетена скорост от 458 км/ч, но не е ясно каква е била тя при катастрофата.

Със своя модифициран Suzuki Hayabusa Уорнър надхвърлил през 2011 година скорост от 500 километра в час на същата писта, което се смята за световен рекорд със стандартен мотор. Това било направено на отсечка, дълга 2 километра, докато този път той се е опитвал да надмине 480 км/ч на разстояние от 1.5 километра.

Преди трагедията Уорнър е направил няколко опита на пистата, дълга 4.26 км. Около 400 зрители станали свидетели на това как моторът на Уорнър се отклонил от траекторията, малко след като преминавал покрай маркера за 1.6 км. Машината продължила да се движи изправена още около 600 м и след това излязла извън пистата.

www.24chasa.bg

 


Сходни връзки

Американец загина при 458 км/ч с мотор | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди