изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:52 EEST
Депутатът Емил Костадинов пред БЛИЦ: Още се води борба за два човешки живота    
Новини Депутатът от БСП Емил Костадинов, който е от благоевградския регион, вече е при рудник “Ораново”, за да оказва съдействие около инцидента със затрупаните миньори. Ето какво каза той пред БЛИЦ:

- Г-н Костадинов, каква е ситуацията около рудника? Разбрахме, че сте на мястото на инцидента.
- Още се води борба за спасяването на два човешки живота. Има и двама загинали. Първият е разпознат. В момента спасителният екип разработва план как да се достигне до затрупаните миньори. Направен е опит да им бъде подаден въздух с пвц-тръба, но няма комуникация между спасителите и затрупаните. В момента не можем да кажем нещо конкретно, а можем само да се молим.

- На какво разстояние са под земята?

- Нямам точна информация, но се води, че се на 60-и хоризонт на площадката.

- Стана ли ясно кой е концесионерът на рудника?
- Размятаха се някакви документи, но така и не стана ясно чия е мината. Директорът на рудника е вътре в мината. И така трябва да бъде. Най-лошото е, че това е пореден инцидент.

Калин КАМЕНОВ, http://www.blitz.bg


Четирима са затрупани в рудник "Ораново" край Симитли, двама загинаха

Четирима миньори са затрупани в рудник "Ораново" в Симитли, съобщи "Фокус", като се позова на директора на Областната дирекция на МВР-Благоевград комисар Георги Костов. Двама от затрупаните вече са извадени от мината, но мъртви.

Имената на затрупаните са Николай Михайлов, Иван Лазаров, Асен Стойнев и Христо Младенов.

Спасителите са успели да извадят един от миньорите, съобщи кметът на Симитли Апостол Апостолов. По-късно беше уточнено, че изваденият е участник в спасителните дейности, а не затрупан миньор. Той е на 29 години и се казва Бойко Рулински, приет е в реанимация на благоевградската болница. Интубиран е и е без опасност за живота.

Спасителните дейности продължават. Затрупаните се намират на разстояние 30 метра хоризонтално и 10 метра надолу. 20 миньори помагат на място при срутването. Там има и екип на ПБЗН Благоевград, екип на Минно-спасителна служба в Бобов дол.

Близки на миньорите са се струпали пред мината в очакване на новини за състоянието на пострадалите, съобщи Нова телевизия.

Ще търсим виновника за инцидента в рудник "Ораново" до край, коментира областният управител на Благоевград Муса Палев, който пристигна на мястото на инцидента. Той обяви, че ще разпореди спешна проверка на всичко, което се е случило досега, какви проверки са правени от Инспекцията по труда и т. н. Ще предоставим, ако има нужда, допълнителни екипи и ще съдействаме с каквото е нужно.

Инцидентът е станал около 10 ч. Четиримата работници са затрупани при срив в една от галериите на мината. По информация на кмета Апостолов срутването е станало тази сутрин около 9.30 часа, но сигналът в полицията е подаден едва в 11.08 мин.

http://www.dnevnik.bg

Работник от "Ораново": Двамата мъртви са извадени, толкова кал има вътре, че не се знае как ще се спасят другите!

Двамата мъртви са извадени, каза преди минути работник от мини „Ораново”. Толкова кал има вътре, че не се знае как ще бъдат спасени другите двама миньори, допълни той. Труповете са изхвърчали на 150 метра от вълната, получена при отцепването на калната маса, каза пред Struma.bg един от миньорите от първа смяна, пожелал анонимност.Линейка транспортира труповете на загиналите. Преди малко на мястото на трагедията пристигна и социалният министър Хасан Адемов. /БЛИЦ
 


Сходни връзки

Депутатът Емил Костадинов пред БЛИЦ: Още се води борба за два човешки живота | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди