изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-10 @ 19:00 EEST
Подозират снахата за тройния разстрел в село Коларци, тервелско    
НовиниС по три изстрела са убити Кръстьо Сидеров и баща му Еньо, а снахата Гинка е била ранена с един куршум, заяви пред БЛИЦ шефът на добричката полиция, комисар Стефан Йончев, във връзка с кървавата драма в тервелското село Коларци. По думите му двете версии за трагедията - бурен битов скандал или нападение, продължават да са основни за разплитането на мистериозния случай. И въпреки че той все още е неразгадан, разследващите вече имат догадки какво може да се е случило.

Версията за вътрешно семеен, битов скандал е особено интересна предвид факта, че оръжието на престъплението липсва. На мястото на трагедията са открити седем гилзи, които съответстват на огнестрелните рани на жертвите. Единствено Гинка е била жива, а като са я намерили, тя изстенала само: „Стреляха ни!”.

Впоследствие при аутопсията се установило, че 58-годишният й съпруг Кръстьо и 88-годишният му баща Еньо са били убити с по три куршума. Това на практика сочи, че една от изнесените версии – убийство и последвало самоубийство, изключва някой от тях двамата да е бил стрелецът.

Неясно е какво точно се е случило в къщата и ако е имало вътрешен конфликт в дома, кой е извадил огнестрелното оръжие, но една от хипотезите на разследващите е, че може и Гинка да е произвела фаталните изстрели, след което да е простреляла и себе си, а накрая да е скрила оръжието, научи БЛИЦ.

„Възможно е тя да го е скрила, била е адекватна, когато са е намерили”, потвърди комисар Йончев, без да коментира падат ли подозрения върху Гинка. И добави: „Но това са само предположения и нямаме още конкретика. На този етап не можем да бъдем категорични за нищо”.

Шефът на добричката полиция се застрахова и обясни, че се работи по всички версии за кървавата драма и дори да имат конкретни насоки, предпочитат да не изнасят информация, преди да са сигурни в нещо. „Трагедията е много голяма. По-добре да не кажем нищо, въпреки че имаме предположения, защото в един момент всичко може да се обърне на 180 градуса... Не можем да кажем „На битова основа е” или „Има четвърти, външен човек”. Ние си работим паралелно по всички хипотези”, категоричен е комисар Йончев.

Казаното от полицейския шеф относно броя на прострелните рани на Гинка се разминава с информацията, която БЛИЦ получи от лекарите. „Ние знаме за една огнестрелна рана... Но самият проектил е направил поражения, след като е проникнал в коремната кухина. Пръснал се е и е пронизал вътрешни органи. Затова има повече поражения”, обясни Йончев. И добави, че „проектилът е бил изваден”.

Междувременно БЛИЦ научи, че състоянието на Гинка е относително стабилно след повече от 5-часова операция в болница „Света Анна” във Варна. Още докато Сидерова беше на операционната маса, медици обясниха пред наш репортер, че най-вероятно огнестрелните рани са две. Те потвърдиха, че това е така, но отказаха да коментират дали и колко са извадените проектили, като се мотивираха с воденото разследване. Въпреки че 45-годишната жена е преминала успешно през сложната операция, към момента медиците не могат да се ангажират с ясни прогнози:

„Състоянието й е относително стабилно към този момент, но категорично не може да се каже, че е вън от опасност. Засегнати са няколко коремни, жизненоважни органи - черен дроб, черва... Има отражение в почти всички коремни органи”, обясниха пред БЛИЦ от „Света Анна”. И добавиха, че в момента Гинка е контактна, но е поставена на апаратна вентилация.

Именно дишането с помощта на апарат правело контакта с нея по-труден, а самата Гинка не била съвсем на себе си след операцията. „Проведени са разговори, но доколко са адекватни, не може да се коментира”, довери източник на БЛИЦ сред медиците. Разследващите действително са говорили с Гинка, потвърди комисар Йончев. „Каза само, че е станало нападение”, уточни той. И добави, че се надяват Сидерова да се възстанови по-скоро, а от там насетне полицията да може да я разпита, тъй като нейните показания, като на единствен оцелял от касапницата, са особено важни за разкриването на престъплението.

Във връзка с изчистването на всички версии са били разпитвани и братята на Кръстьо – Ганчо, който е бивш военен, и Петьо, който работи в Пътното в Добрич. Веднага след двойното убийство в Коларци сред местните плъзна слух, че тримата са имали караница заради наследствени земи. Единият от братята искал да продава, а останалите двама не били съгласни.

Издирването на оръжието на престъплението продължава, като в къщата на Сидерови се провежда повторен оглед, в който е впрегната цялата добричка дирекция на МВР, добави още комисар Йончев. Както БЛИЦ вече писа, едно от подозренията на полицията е, че то може да е било изхвърлено в дворната тоалетна.

Стрелбата със сигурност е била извършена с пистолет, като според разследващите става дума за „Макаров”. „По всяка вероятност е така, но по тези въпроси можем да бъдем категорични след изготвяне на съответните експертизи”, потвърди комисар Йончев. Той разясни, че утре уликите от местопроизшествието ще бъдат предадени в Националния институт по криминалистика и криминология в столицата. Експертите там са уверили разследващите, че ще работят по този случай приоритетно и до сряда-четвъртък ще имат отговори на някои основни въпроси.

Орлин ФИЛИПОВСКИ,http://www.blitz.bg


ОЦЕЛЯЛАТА ГИНКА ВСЕ ОЩЕ С ОПАСНОСТ ЗА ЖИВОТА
КЪРВАВА ДРАМА ВТРЕЩИ СЕЛО КОЛАРЦИ /СНИМКИ/

Къде всъщност изчезнаха безследно изчезналите от Добрич през 1998 г.
45 безследно изчезнали деца през 2012 г.
ДИРЕКТОРЪТ НА ГД "КРИМИНАЛНА ПОЛИЦИЯ" СЕ СРЕЩНА С БЛИЗКИ НА ИЗЧЕЗНАЛИТЕ
12-ГОДИШНАТА СИЛВИЯ ИЗЧЕЗНА ОТ ЦЕНТЪРА НА СЕЛО ОДРИНЦИ
ОТКРИХА В РАКЛА СКЕЛЕТА НА ПЕНКА БРАТОЕВА
 


Сходни връзки

Подозират снахата за тройния разстрел в село Коларци, тервелско | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди