изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:28 EEST
На полуфинал сме!    
Спорт Българският национален отбор по волейбол е на полуфинал в Световната лига! Това стана факт, след като Италия победи Аржентина с 3:1 (25:20, 23:25, 25:17, 25:22) в последен мач от нашата група “Д” на финалния турнир в Мар дел Плата. По този начин на полуфинал Скуадра адзура ще се изправи срещу олимпийския шампион Русия, който завърши на второ място в група Е, а нашите “лъвове” излизат срещу Бразилия. Италия - Русия e тази вечер от 22:30 часа наше време, а двубоят между България и Бразилия ще бъде втори - от 02:00 часа през нощта.


Италианците нямаха особени проблеми с домакините на финалната шестица, като селекционерът Мауро Беруто даде шанс на резервите и на по-младите в последния гейм. Добро впечатление направи Матео Пиано, а най-резултатен стана звездата Иван Зайцев, който записа 16 точки. Капитанът Кристиан Савани добави 12.

За Гаучосите по 13 точки направиха Иван Кастелани и Родриго Кирога. Кирога се опита да затрудни максимално посрещането на Италия с неудобния си флот сервис. Себастиен Соле заби 5 блокади и общо 12 точки. В четвъртия гейм разочарованието оказа влияние и играчите на Аржентина се изнервиха и принудиха главния съдия да извади червения картон и да даде автоматична точка за Адзурите.

"Тази година разполагаме с нов и подмладен отбор. Опитваме се да играем максимално добре и по-опитните в състава, сред които и аз, помагаме с каквото можем на по-младите ни колеги", коментира веднага след мача топ реализаторът на Италия Иван Зайцев.  http://www.blitz.bg/
 


Сходни връзки

На полуфинал сме! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди