изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:45 EEST
ВОЕННА ДЕЛЕГАЦИЯ ПОСЕТИ БОТАНИЧЕСКАТА ГРАДИНА В БАЛЧИК    
НовиниБелгийска военна делегация е посетила Университетска ботаническа градина в Балчик тази седмица. Тя е включвала командващия Военноморския компонент на Кралство Белгия контраадмирал Мишел Хофман, съпругата му, адютантката му и двама старши офицери.
PN 110-13 20.07.2013 БАЛЧИК: Военна делегация е посетила Университетска ботаническа градина в Балчик, водена от командващия Военноморския компонент на Кралство Белгия контраадмирал Мишел Хофман.  Гостите са били придружени оти от контраадмирал Румен Николов – командир на ВМС. Парад на лалетата Кладенчето

 Белгийските гости са били водени от контраадмирал Румен Николов – командир на Военноморските сили, придружавам от неговата съпруга, адютантката му, комодор Димитър Денев и кап. II ранг Цветан Попов. Официалното посещение на белгийската военна делегация у нас е във връзка с Плана за двустранно военно сътрудничество с Кралство Белгия. 

Гостите са били посрещнати от ръководителя и специалистите на Ботаническата градина в Балчик. Те са благодарили на домакините си за посрещането и са изказали своето възхищение от разнообразието и красотата на растителните видове в градината.

Неотдавна на посещение в Университетска ботаническа градина в Балчик са били и командващи на ВВС, участващи във военноморско учение с международно участие "Бриз -2013 г." Гостите са били водени от комодор Митко Петев – командир на военноморска база – ВМС. 

Тези дни в Университетската ботаническа градина се проведе и лятна практика на студенти от ВСУ „Черноризец Храбър”. Тя е била за второкурсници от специланост „Архитектура”, които са били водени от ас. Младен Танов от катедра "Архитектура и урбанистика" при ВСУ„Черноризец Храбър”. Задачата на бъдещите архитекти е била да заснемат малките архитектурно-паркови елементи и парково обзавеждане, да покажат как са позиционирани в парковата среда и да ги представят в графичен вид с кратко описание. 

Студентите и техният преподавател са благодарили на ръководителя и екипа на градината за съдействието и са се разделили с уговорката, че ще се видят отново скоро. 

По-рано там практики по „Висши растения” проведоха и студенти от II курс, специалност „Екология” и специалност „Биология”. Те са били водени от доц. д-р Анели Неделчева, гл.ас. д-р Анита Тошева,  гл.ас. д-р Благой Узунов и гл.ас. д-р Пламен Иванов. В рамките на практиката студентите се запознаха с биоразнообразието и растителните колекции в  УБГ-Балчик. Задачата им беше да идентифицират и опишат определени растителни видове, да се запознаят със специфични особености на видовете, представени в градината, както и да напишат кратко есе за това, което ги е впечатлило най-много в градината.  НДТ

 


Сходни връзки

ВОЕННА ДЕЛЕГАЦИЯ ПОСЕТИ БОТАНИЧЕСКАТА ГРАДИНА В БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди