изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:18 EEST
ВАРНА НИ ВЗЕ 1000 ДКА ЗЕМЯ ОТ КРАНЕВО; ТУРИСТИ ИСКАТ БАРИЕРИТЕ В АЛБЕНА    
НовиниДобричка област вече е с по-малка територия. С решение на Върховния касационен съд й е отнета 1000 декара земя от землището на село Кранево. Това потвърди вчера за НДТ кметът на селото Георги Раднев. Със своето решение ВКС потвърди решението на Окръжен съд във Варна по гражданско дело на община Балчик срещу община Аксаково. Това е петото решение по съдебния спор, решаван в полза ту на област Варна, ту на област Добрич.

*********************

За връщане на бариерите в Албена настояват посетителите на курортния комплекс. На 8 юли т.г. ВКС постанови те да бъдат премахнати, защото това е частен път на "Албена" АД, но с местно значение и затова не може да се събира такса. Туристите в курорта обаче настояват за връщането им, защото така спокойствието и сигурността в курорта били по-големи. Почиващи се оплакаха от настъпил хаос и при паркирането в курорта, а кола блъсна дете в комплекса - нещо, което досега не се е случвало.

НДТ - 24 юли 2003 г.

 


Сходни връзки

ВАРНА НИ ВЗЕ 1000 ДКА ЗЕМЯ ОТ КРАНЕВО; ТУРИСТИ ИСКАТ БАРИЕРИТЕ В АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.21 секунди