изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:52 EEST
В Москва ще бъде издигнат храм в чест на Св. Киприян, митрополит Киевски и на цяла Русия    
По света София. По молба на Светия Синод на Българската православна църква в Москва ще бъде издигнат храм в чест на Св. Киприян, митрополит Киевски и на цяла Русия. Той ще бъде построен на улица „Красньй Маяк”. Храмът ще бъде осветен в чест на Св. Киприян, родом от България.

 По желание на Светейшия Български патриарх и Софийски митрополит Неофит, който е начело на българската църковна делегация, включваща още Негово високопреосвещенство Ловчански митрополит Гавриил и Негово преосвещенство Стобийски епископ Наум - главен секретар на Светия Синод на Българската православна църква, участваща в официалните едноседмични тържества по повод 1025-годишнината от Кръщението на Русия, той лично взе участие при полагането на основния камък на храма. Събитието може да се счита за част от мащабните чествания на бележитото събитие.
Освен полагането на основния камък на храм „Св. Киприян”, патриарх Неофит и българската църковна делегация участваха в официален обяд с Негово светейшество Патриарха на Москва и цяла Руския Кирил. Светейшият Български патриарх Неофит и другите предстоятели на Поместни православни църкви се срещнаха с президента на Руската федерация Владимир Путин.
Сред богатия календар с прояви, посветени на 1025-годишнината от Кръщението на Русия, бе и внушителен празничен концерт, който се проведе вечерта на Червения площад в столицата Москва. Отделно от това във всяка една от многобройните епархии на Руската православна църква се осъществява отделна програма в чест на бележитата годишнина.
Никола ПЕТКОВ
 


Сходни връзки

В Москва ще бъде издигнат храм в чест на Св. Киприян, митрополит Киевски и на цяла Русия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди