изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:37 EEST
78 души са загинали, а 32 са тежко ранени при влаковата катастрофа в Испания (ОБЗОР)    
По света Днес броят на загиналите при влаковата катастрофа край испанския град Сантяго де Компостела бе занижен на 78 души. По-рано властите говореха за 80 жертви. До момента са идентифицирани 72 от загиналите, като трима от тях са чужденци – алжирец, мексиканец и американец. Пострадалите при инцидента хора са около 168 души. Междувременно, 95 души остават в болница. Според медицински източници 32 пострадали, сред които четири деца, са в тежко състояние.

Полицията обяви, че машинистът на дерайлиралия в Испания влак е задържан под стража, като засега срещу него има подозрения за причиняване на инцидента „по непредпазливост”. Засега основната версия относно причините за инцидента е превишената скорост.
Днес бе разкрита още една подробност около катастрофата. Според публикация в испанския вестник „Ел паис” влакът, който дерайлира в сряда вечерта, „е спрял твърде късно”. Инцидентът се е случил, докато пътуващият от Мадрид влак е взимал много остър завой на около 4 километра от гарата на Сантяго де Компостела. „Системите за тревога са показали, че машинистът Франсиско Хосе Гарсон Амо се е движил със скорост 190 км/ч, въпреки че не е трябвало да надвишава 80 км/ч”, се казва в публикацията. „Алармата на таблото, както потвърди и машинистът, се е активирала и той се е опитал да спре, без обаче да може да предотврати трагедията”, пише още вестникът.
По-рано днес движението по една от железопътните линии, които бяха блокирани след тежката катастрофа, бе възстановено. Към 7:50 часа местно време движението по високоскоростната линия 2 е било подновено.
Според медии машинистът на катастрофиралия влак Франсиско Хосе Гарсон Амо се е хвалел в социалните мрежи, че превишава позволената скорост. През март миналата година той качил във „Фейсбук” снимка на скоростомера на влака, показващ скорост от 200 километра в час.
Снимките са премахнати от социалната мрежа на следващия ден след железопътната катастрофа.http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

78 души са загинали, а 32 са тежко ранени при влаковата катастрофа в Испания (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди