изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:39 EEST
Роми карат умрели коне "на софиянци да ядат"    
Новини В махалите колят животните по дворовете и представят мръвките за "екологично чисти"

Карловските села са пропищели от ежедневните кражби на коне. Над 70 коня, работни и спортни, са откраднати само за няколко месеца, разказват хората от селата. Казват и че са подавали сигнали в полицията, но за разкрит случай не знаят. От полицията вадят статистика - през 2012 г. разрешили два от 19 случая, съобщава bTV.Жителка на града обясни, че докато се оплаквала в полицията за липсващите й два коня, разбрала, че в града масово крадат животните. Служители на реда проверявали ромската махала, където се оказва, че почти във всеки двор има кланица.

Иван Чивчибашиев от Карлово е осъден на три години условно за кражба на 27 крави. Преди месеци и неговият кон е бил откраднат. Но за местните хора е съмнително как точно само неговото животно е върнато. Мъжът признава, че конете в региона масово се крадат заради месото, което се продава на кланици и на частни лица.

Екипът на телевизията влезе в ромската махала в Соколица, представяйки се за търговци, търсещи месо за зареждане на магазин. За нула време те стигат до Маринчо от Карлово, който им обещава големи и редовни доставки на месо. Отдавна искал да пробие на пазара в София. Можел да осигури месото както „на труп”, така и разфасовано и обезкостено.

Така става ясно, че в региона всеки ден се крадат коне, че в ромските махали продават конско месо от животни заклани в двор, както и че няколко от ромите имат и капацитет и желание да зареждат с екологично чисто месо цели магазини. В село Бенковски пазачът на единствената кланица обясни, че има кой да купува месо дори от болни животни, но става доста трудно и избягват да го правят. Масови проверки преди месеци стреснали нелегалните търговци.

Въпреки това пазачът се обади на свой познат и взе номера на Николай Герджето - известен търговец от близкия град Стамболийски. „Той само с коне се занимава, цяла България го познава. Купува, продава, при него ги карат, той си познава пазара. Кой за оране, кой за кучета, кой за трупно. Продава на кучкари. Той, ако нещо направи, друго не мога да ви помогна”, каза пазачът.

Завариха Николай Герджето да си строи басейн в двора. Мнимите търговци му обясниха, че ги пращат от кланицата.

Уговорката с Николай е конят да се закара до Ихтиман – нищо, че е без документи. Той ще го вземе на 1,20 лева за килограм. Споделя с екипа под прикритие, че купува и умрели коне – "на софиянци да ядат”.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Роми карат умрели коне "на софиянци да ядат" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди