изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:08 EEST
Завърши първото издание на детския тенис турнир WINNER CUP    
СпортМежду 26 и 28 юли на кортовете на ТК „Плевен-ПСК“ се проведе първото издание на детския тенис турнир WINNER CUP. Надпреварата беше по регламента на програмата Tennis 10’s, набираща все по-голяма популярност в България. Съсътезанието се проведе на „оранжев“ и на „зелен“ корт, като общо участие взеха 46 деца от България, Русия и Кипър.

На „оранжев“ корт победители станаха Николас Хадживарнава от Кипър и Анастасия Николова от ТК „Тича“ Варна, които съответно във финалните си мачове победиха Боян Баев от ТК „Плевен-ПСК“ и  Ваня Косева от ТК „Царевец“ Горна Оряховица.

В турнира на „зелен“ корт двубоите във финалните групи при момчетата и при момичетата бяха изключително оспорвани и след много качествен тенис и обрати победител при момчетата стана Светлин Керемедчиев от ТК „Ямбол 2005“, който във финалния си двубой победи Ставрос Хадживарнава от Кипър след труден обрат с резултат 4:5; 4:1; 4:1. При момичетата във финалния двубой се срещнаха две от най-изявените състезателки в България на възраст до 10 г. Марина Христова от ТК „Изида“ и Валерия Бесова от ТК „Черноморец“ Бургас. Христова спечели финалния мач с резултат  4:2; 4:2, като и двете показаха отлични умения и агресивна игра на корта.

През трите дни на турнира организаторите бяха подготвили множество награди и изненади за участниците, които от своя страна пък наградиха зрителите с качествен тенис и отлично поведение и спортсменство на корта. Директорът на турнира Ивайло Коев обяви, че това състезание ще стане традиционно в ТК „Плевен-ПСК“, като организаторите се надяват да привлекат вниманието на още повече участници в следващите издания.


 


Сходни връзки

Завърши първото издание на детския тенис турнир WINNER CUP | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди