изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:20 EEST
Шокиращо! 13-годишен разстреля семейството си с по един куршум в главата и се самоуби    
По света

13-годишно момче уби своите родители-полицаи, както и баба си и една от лелите си, след което спокойно отиде на училище. А след края на учебния ден малкият психопат си отне живота




Малкият психопат с родителите си Луиз Марчело и Андрея Бово

По данни на полицията, Марсело Песегини е застрелял жертвите си с по един куршум в главата рано сутринта в понеделник в дома им в Сао Пауло, Бразилия.
Баща му, 40-годишният Луиз Марчело Песегини, сержант от полицията с 19-години стаж, е бил намерен мъртъв в леглото си. Майка му, 36-годишната Андрея Бово, служила в армията 16 години, е била намерена паднала на колене в спалнята. Бабата, 62-годишната Бенедита Бово и сестра й, лелята Бернадет също са били убити в леглата си.

Тийнейджърът на свой ред бе намерен мъртъв с огнестрелна рана в лявото слепоочие, а пистолетът на баща му е лежал до трупа му. Втори пистолет, 32-калибров револвер е бил намерен в раницата на ученика.

Предполага се, че момчето се е вдъхновило за кървавата жътва от ужасяващите събитията в Амитивил от 1974 г., когато мъж уби родителите си и четирите си братя и сестри в дома им в Амитивил в американския щат Ню Йорк. Всичките му жертви също са били намерени в леглата си. На 9 декември 2012 г. Марсело е публикувал в профила си във Фейсбук известна снимка от местопрестъплението в Амитивил.

Кадри от камера за наблюдение показват как той пристига пред училището си с колата на майка си след убийствата. На паркинга той изчаква няколко часа, преди да влезе в учебното заведение. „Всичко сочи, че Марсело е убил родителите и роднините си“, заяви Итагиба Франко от отдел убийства на местната полиция. По думите му, Марсело е казал на приятел, че иска да убие родителите си и да стане наемен убиец. „Постоянно ми казваше, че иска да стане наемен убиец. Че планира да убие родителите си през нощта, за да не разбере никой и той да избяга с колата им“, цитира полицията приятел на малкото психопатче.

Престъплението хвърли в шок Бразилия – страна, свикнала с ежедневната голяма доза насилие. Мнозина не могат да повярват какво се е случило. Полицията подозира, че Марсело е започнал клането в неделя вечерта и го е приключил в малките часове на понеделник. Странното му и хладнокръвно решение да прекара цял един ден на училище, преди да се самоубие, озадачи сериозно хората, познавали семейството.

Братовчедът на Марсело, Сандра Фейтоса постави под въпрос версията: „Ако е бил Марчело, значи някаква сила на злото го е принудила. Той беше добро момче, обичано от всички. Дори никога не се е бил училище“. Следователите се опитват да наредят пъзела около престъплението. Според тях, след като Марсело е застрелял семейството си, той е откраднал колата на майка си и спокойно е отишъл на училище.

От учебното заведение потвърдиха, че момчето е присъствало на учебните занятия в понеделник, а баща на негов съученик го е закарал до тях след края на часовете. Свидетели, чиито имена не се съобщават, разказаха на следователите, че, когато те са стигнали до къщата на Марсело, момчето е помолило бащата да не паркира пред нея, защото татко му спял.

Колата на майката на Марсело по-късно е открита пред училището без ключове в таблото. Те били намерени в раницата му. „Тотално съм шокиран. Не мога да повярвам, че Марсело го е направил, но по всичко личи, че е така. Той е малко дете, въпреки, че е на 13 години. Не мога да повярвам, че е достатъчно голям, за да може да шофира кола“, каза чичото на убиеца Себастиао Коста.

Според резултатите на първоначалното разследване, жертвите са били застреляни с 40-калибров пистолет в главата. Такъв пистолет бе намерен под безжизненото тяло на Марчело. Оръжието е стандартно за бразилската армия.

Полицията вече отхвърли версията за въоръжен обир на къщата или нападение с цел отмъщение. „Къщата не беше разхвърляна, няма следи от влизане с взлом“, каза неин представител. При това Марсело е бил левичар, а огнестрелната рана на главата му е от лявата страна, като оръжието е било държано с лявата ръка.

Въпреки доказателствата, роднините са скептични относно участието на Марсело в престъплението. Чичото Себастио не вярва, че момчето е имало силата да вдигне 40-калибровия пистолет и да стреля с него. „Не се връзва. Това е тежко оръжие и, според мен, той не притежава силата да стреля с него“, каза той.

Анализатори проучват доказателства, които могат да покажат, че момчето не е било със всичкия си. Месец преди убийствата, на 15 юли, Марсело е променил снимката си на профила си във Фесбук, замествайки я със сцена на насилие от играта „Assassin's Creed“.

Местният вестник „Естадо“ съобщава, позовавайки се на свидетелски показания на ключов свидетел, че на 6 август Марсело е казал на най-добрия си приятел, също на 13 г., че иска да избяга от вкъщи и мечтае да стане наемен убиец. Имал е планове да убие родителите си през нощта и да избяга в неизвестна посока. Според негов съученик, Марсело е говорил многократно за плановете си в дните преди трагедията. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Шокиращо! 13-годишен разстреля семейството си с по един куршум в главата и се самоуби | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.74 секунди