изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:57 EEST
Футбол: Базел е съперникът на Лудогорец в плейофите за влизане в групите в Шампионска лига    
Спорт Нион. Съперникът на шампиона Лудогорец в плейофите за влизане в групите в Шампионска лига е швейцарският Базел. Това отреди тегленият в централата на УЕФА в Нион жребий. Швейцарският първенец е отборът с най-висок коефициент в плейофите. Първият мач, в който Лудогорец е домакин, е на 20 или 21 август и ще се играе на стадион „Васил Левски”, а реваншът е на 27 или 28 август. Базел всяка година е редовен участник в групите на евротурнирите, а през лятото се подсили с доста нови играчи.

Най-интересните имена са Матияс Делгадо, дошъл от Ал Джазира, Иван Иванов (Партизан) и 18 годишният Велко Симич от Цървена звезда.
В последните 3 сезона тимът върви само нагоре - през 2010/11 завърши 3-и в групите на ШЛ, година по-късно игра 1/8-финал в турнира, а през миналата година стигна 1/2-финал в ЛЕ.
Пътят дотук: II кръг: не участва III кръг: Макаби Тел Авив (Изр) 4:3 (1:0 и 3:3)
Базел не се класира никак лесно за плейофния кръг. Тимът влезе в турнира директно от третия кръг, но срещна Макаби Тел Авив. Базел би с 1:0 вкъщи, а на реванша в Израел поведе с 3:0 до 34-ата минута. След това обаче Макаби се върна до 3:3, а швейцарците трябваше да потреперят.
Базел срещу български отбори:
Въпреки богатия си опит в Европа швейцарският шампион има само 2 срещи с български тимове. Това се случи през сезон 2009/10 в груповата фаза на Лига Европа. Тогава Базел би ЦСКА с 3:1 вкъщи и надигра отново армейците на Националния стадион "Васил Левски" с2:0.
Базел е най-тежкият съперник на този етап от турнира. Швейцарците само преди няколко месеца играха 1/2-финал в Лига Европа, където бяха отстранени от Челси.    http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Футбол: Базел е съперникът на Лудогорец в плейофите за влизане в групите в Шампионска лига | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди