изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:58 EEST
Ваньо Танов опериран от кучешка тения    
Новини Шефът на митниците генерал Ваньо Танов е бил опериран и от кучешка тения, освен от жлъчка. Митничар №1 е приет в болница в събота, след като преди дни е бил опериран от бившия здравен министър проф. Радослав Гайдарски в болница "Токуда".

По неофициална информация известният коремен хирург, който е приятел на Танов, му оперирал жлъчката. Наложило се да отстрани и ехинококов мехур от черния му дроб. Кучешката тения не била открита до момента, а се видяло, че я има, по време на диагностика заради проблеми с пикочния мехур, твърди "24 часа".

Операциите са направени перфектно, коментираха хирурзи. В следоперативния период обаче се явили усложнения. Танов развил пневмония, но състоянието вече е овладяно, заявиха за БЛИЦ от ВМА още тази сутрин, където той бил преместен по спешност.

Състоянието му не е леко, но категорично се подобрява, казаха още от болницата. Пациентът не бил в септично състояние, нито с опасност за живота, каквито твърдения се появиха около болничното му лечение.

Според запознати причината за бавното възстановяване на Танов е, че отдавна имал проблеми с жлъчката. За първи път е бил опериран преди 14 години, втората интервенция пък била преди пет лета. Медици коментират, че при повечето случаи болестта започвала след злоупотреба с мазни храни. Близки до Танов, които са ходили при болния митнически началник, разказаха за "24 часа" , че той изглеждал наистина зле, свалил от теглото си поне 10 килограма, лицето му било бледо особено след втората операция. Приемал само близки хора, въздържал се от разговори, но не упреквал лекарите. Бил на системи, с катетри. Оплакал се, че престоят му в болницата сериозно е застрашил личния му бюджет.  Не гледал телевизия и не искал да чете вестници, в които се описвали клюки за митниците. Отминавал с мълчание приканванията да подаде оставка.

Влошеното здраве на шефа на Агенция "Митници" е основната причина, заради която отстраняването му от поста бе отложено. В края на юни министърът на финансите Петър Чобанов обяви, че ген. Ваньо Танов ще бъде освободен от поста си на директор на агенцията. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Ваньо Танов опериран от кучешка тения | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди