изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:46 EEST
ДОМОУПРАВИТЕЛИ СПИРАТ ВОЗЕНЕТО БЕЗ ПАРИ В АСАНСЬОРА    
ОбществоВсе повече масовост набира в Добрич нова практика - монтирането на устройство с чипове по асансьорите във входовете на жилищните блокове в града. До мярката прибегнали домоуправители и касиери на етажни собствености, където некоректни съседи отказвали да плащат таксата за поддръжка на подемното съоръжение и ремонтите му при нужда. Така например в един от входовете на блок в жилищен квартал "Добротица" в Добрич обитаващ апартамент на 5-ия етаж дължал на домоуправителя-касиер вече 500 лв.

Мъжът, който живеел сам, отказвал с месеци да плаща таксата на подемника, както и ремонта му, а в същото време бил един от най-редовно ползващите асансьора, разказа домоуправителят на входа, пожелал анонимност. Отношението на некоректния комшия надигнало недоволството на останалите обитатели и така след проведено събрание, се стигнало до крутото решение. Асансьорният сервиз, поддържащ подемника, монтирал специално устройство, за което плащащите броили 200 лв. и всеки от тях получил електронен чип. Така сега нелоялният съсед е принуден да лази пеш по стълбите до 5-ия етаж, казва още домоуправителят. Асансьорни техници споделиха, че монтажът на устройствата с чиповете става все по-масова практика в града, като поясниха, че раздават електронни чипове не всеки член от семейството, което е изряден платец.
Това е един от начините, по който се решават съседски препирни, но често именно грижата за общите части така изостря комшийските взаимоотношения, че скандалите по входовете на блоковете често стигат и до кабинета на кмета. В края на юли добричкият градоначалник Детелина Николова сподели пред медиите, че нейната работа и тази на общинската администрация изостава чувствително, точно заради ангажиран ресурс за решаване на междусъседски спорове и препирни за ремонти и поддръжка на общите части. НДТ


 


Сходни връзки

ДОМОУПРАВИТЕЛИ СПИРАТ ВОЗЕНЕТО БЕЗ ПАРИ В АСАНСЬОРА | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ДОМОУПРАВИТЕЛИ СПИРАТ ВОЗЕНЕТО БЕЗ ПАРИ В АСАНСЬОРА
Автор: Anonymous да 2013-08-22 @ 09:42 EEST
Това е изключително мъдър ход от страна на домоуправленията. Разбира се никой не очаква отсрещната страна да почне да им троши асансьорите, защото така и така не може да ги ползва. Най-справедливо е домсъветът да се събере и да реши кой няма възможност да плаща, поради бедност. Такива хора пък като им бъде направен жест, после могат да помогнат за друго. И така - лека полека - ще се пооправят междусъседските взаимоотношения.

В момента живеем в условията на капитализъм, а всички мислим все едно че сме още при социализма - на всеки по равно. Специализация му е майката и кредит на доверие - днес един ще измете, друг ще измие, трети ще боядиса. И само така ще се опровергае принципа, че общата крава не е крава. ;-)

ДОМОУПРАВИТЕЛИ СПИРАТ ВОЗЕНЕТО БЕЗ ПАРИ В АСАНСЬОРА
Автор: Anonymous да 2013-08-22 @ 14:57 EEST
това наистина е умно решение!
ДОМОУПРАВИТЕЛИ СПИРАТ ВОЗЕНЕТО БЕЗ ПАРИ В АСАНСЬОРА
Автор: Admin да 2013-08-22 @ 17:39 EEST
Разумно и човешко предложение. Никой няма гаранция, че утре не ще е пред кофите за боклук. Историята и настоящето на любимите САЩ го доказват.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди