изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:14 EEST
Легионер е заподозрян за разстрела на Георги Илиев    
НовиниБългаринът Красимир Станчев, служител във френския Чуждестранен легион, може да е убиецът на боса на ВИС-2 Георги Илиев и благоевградският лихвар Васил Георгиев-Кьоравия. Убийствата на двамата висаджии съвпадат почти изцяло с показния разстрел на сикаджията Дмитрий Минев – Димата Руснака

По тази версия работят разследващите в МВР след разкритията на свидетел срещу групата “Килърите 3”, пише “Преса”. Според писмените му показания бандата на Райко Кръвта стои зад покушенията срещу двамата, като почеркът на двата разстрела съвпада и с убийството на Дмитрий Минев – Димата Руснака, за което Станчев бе издирван безуспешно от МВР.

Георги Илиев и Васил Горчев-Кьоравия са застреляни с една и съща пушка. И двамата са покосени пред очите на голям брой охранители с по един куршум. Изстрелите са дело на снайперист. Кьоравия бе гръмнат в главата, а Георги Илиев в сърцето. Той получава един куршум пред “Буда бар” в Слънчев бряг около 23,30 ч. на 25 август 2005 г. Заведението е част от комплекса “Мултиплейс”, собственост на Илиев. Минути след като седнал на масата, звъннал телефонът му и той станал да говори, разхождайки се в откритата част на заведението. “Ела да пием по ракия. Кога ще започнеш да пиеш”, били последните думи на Илиев. Той отправил поканата към изпълняващият директор на клуба Емил Наков. Когато разговорът приключил, куршум го пронизва в сърцето.

Снайперистът е дебнел Илиев от хотел “Хризантема”. Ден по-късно в жив плет до хотела е намерена и пушката. Оказа се, че стрелецът, който е професионалист, е използвал флоберкова малокалибрена пушка марка “Аншуц”, 22-ри калибър, с която стрелят състезателите по биатлон.

Пред очите на голям брой охранители бе застрелян и Васил Горчев-Кьоравия на 20 януари 2005 г. Кьоравия бе убит с един куршум в главата в 13,20 ч. пред хотел “Ален мак” в Благоевград.

Разследващите предполагат, че стрелецът е един и същ. Убийствата на двамата висаджии Георги Илиев и Васил Горчев съвпадат почти изцяло с показния разстрел на сикаджията Дмитрий Минев – Димата Руснака.

След разкриването на бандата спецполицаи правят опит да задължат Легионера в дома му. 31-годишният тогава Станчев обаче хладнокръвно опира пистолет в главата на един от полицаите и го използва като жив щит, за да избяга. Оттогава следите му се губят вече девет години. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Легионер е заподозрян за разстрела на Георги Илиев | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди