изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:57 EEST
ЗАДАВАТ СЕ НОВИ БУНТОВЕ В ДОБРУДЖА СРЕЩУ "ЕНЕРГО-ПРО"    
Икономика"ЕНЕРГО-ПРО" ДЪРПА ШАЛТЕРА НА ОБЕКТИ НА ВИК
Управителят на водното дружество е категоричен, че няма да допусне сух режим


От днес по график започва поетапно изключване на електрозахранването на обекти на ВиК – Добрич, които не са свързани пряко с водоподаването, съобщиха от „Енерго-Про“, като добавят, че всички обекти са предварително съгласувани с водното дружество, а за стъпката са информирани областният управител на Добрич Недко Марчев и кмета на Добрич Детелина Николова. От енергийното дружество заявяват още, че в последните дни ВиК – Добрич, е платило значителна част от натрупания за ток дълг, като ръководството на държавната компания е предприело спешни мерки за решаване на проблема. „ Оценяваме усилията им за своевременно справяне със ситуацията и предотвратяване на неприятните последици за жителите на Добрич и района. В същото време въпреки проявеното разбиране от наша страна и загриженост за обществения интерес, не можем да си позволим да подлагаме на риск финансовата стабилност на нашата компания и сигурността на електрозахранването на нашите клиенти в цяла Североизточна България. За съжаление внесената от ВиК – Добрич, сума покрива частично задълженията за консумирана електроенергия на водоснабдителното дружество. Ето защо, въпреки усилията на ръководството за погасяване на дълга, ситуацията остава критична и не е отменен графикът за предвиденото през следващата седмица прекъсване на електрозахранването на обекти на дружеството“ – информират от електроразпределителната компания. 
За НДТ управителят на ВиК – Добрич, Юлиян Иванов заяви, че досега от встъпването му в длъжност, за по-малко от месец, е успял да внесе 1 000 030 лв. стари задължения, като остава да се погасят още над 1 400 хил. лв. „В момента разработваме ефективен план за справянето със ситуацията, като съм ограничил всички други разходи и концентрираме плащания единствено към „Енерго-Про“. Със спирането на обекти в понеделник няма да се наруши водоподаването за абонатите ни, но ако във вторник бъде спрян токът на администрацията, то няма да работят счетоводните ни сървъри и това ще доведе до затруднения в събираемостта на суми от клиентите ни, което пък ще рефлектира върху успешното погасяване на дължимите суми към „Енерго-Про“. Предстои ни среща, на която вярвам, че ще се споразумеем с ръководството на компанията електродоставчик“ – заяви Иванов.
Темата с водата на Добрич е повод областният управител Недко Марчев да свика спешна среща в понеделник, на която е поканил управителите на двете дружества – Стефан Абаджиев на „Енерго-Про“ и Юлиян Иванов – на ВиК. Покана за участие в дискусията по решаването на проблема има и кметът на Добрич Детелина Николова. НДТ



Протест в Добрич на 4.04.2013 "Два народа - една вода" срещу проучванията и добива на шистов газ. IMG 0510 IMG 0524


 


Сходни връзки

ЗАДАВАТ СЕ НОВИ БУНТОВЕ В ДОБРУДЖА СРЕЩУ "ЕНЕРГО-ПРО" | 8 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ЗАДАВАТ СЕ НОВИ БУНТОВЕ В ДОБРУДЖА СРЕЩУ "ЕНЕРГО-ПРО"
Автор: Anonymous да 2013-08-26 @ 10:48 EEST
Тия мародери от Енерго-Про е време да бъдат изгонени от Добруджа и на тяхно място да заработи българска компания - било частна, било държавна.  Гаврят се с нас и дават пари на собствените си държави да живят там хората по-добре от  нас. Сега е моментът да видим има патриотични организации в Добрич, имаме ли депутати, които работят за Добруджа.

ЗАДАВАТ СЕ НОВИ БУНТОВЕ В ДОБРУДЖА СРЕЩУ "ЕНЕРГО-ПРО"
Автор: Anonymous да 2013-08-26 @ 11:42 EEST
Питам има ли кой да събере парите за вода от циганските квартали, които се толерират от БСП и ДПС. Кога ще започнат да си плащат всички задължения както останалите българи.
ЗАДАВАТ СЕ НОВИ БУНТОВЕ В ДОБРУДЖА СРЕЩУ "ЕНЕРГО-ПРО"
Автор: Anonymous да 2013-08-26 @ 19:41 EEST
Циганските квартали да не би да си плащаха водата по време на управлението на ГЕРБ и т.н.? Не забравяйте, че практически Добрич е управляван от червен кмет само 4 години. Не тук е заровено кучето. Системата е порочна и убийствена за българите, за честните граждани на Добрич.
ЗАДАВАТ СЕ НОВИ БУНТОВЕ В ДОБРУДЖА СРЕЩУ "ЕНЕРГО-ПРО"
Автор: Anonymous да 2013-08-27 @ 17:29 EEST
Червен кмет 4 години, но червената мафия 24.
ЗАДАВАТ СЕ НОВИ БУНТОВЕ В ДОБРУДЖА СРЕЩУ "ЕНЕРГО-ПРО"
Автор: Anonymous да 2013-08-28 @ 12:10 EEST
Не 24, а 69 години на власт е комунистическата сган.
ЗАДАВАТ СЕ НОВИ БУНТОВЕ В ДОБРУДЖА СРЕЩУ "ЕНЕРГО-ПРО"
Автор: Anonymous да 2013-08-28 @ 17:34 EEST
Имам чувството, че този "убеден антикомунист" дупето му е червено като на шимпанзе... Поне такива са фактите от тези т. нар. демократични 24 години.


ЗАДАВАТ СЕ НОВИ БУНТОВЕ В ДОБРУДЖА СРЕЩУ "ЕНЕРГО-ПРО"
Автор: Anonymous да 2013-08-29 @ 11:58 EEST
Червено е твоето дупе комунистически изрод.
ЗАДАВАТ СЕ НОВИ БУНТОВЕ В ДОБРУДЖА СРЕЩУ "ЕНЕРГО-ПРО"
Автор: Anonymous да 2013-08-29 @ 16:36 EEST
Не се ядосвай, маймунче, скачай си по клоните и яж листа. Има ги много по вилите на бившите отличници на БКП. И си пази каишката.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.89 секунди