изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:00 EEST
Протестът увеличил дълговете за вода    
Икономика Столичани не са платили сметки за 67 млн. лв., но "Софийска вода" е полагала нужните усилия да събере средствата. Това стана ясно на заседание на стопанската комисия към градския съвет вчера при обсъждане дали да има референдум за концесията за водата.

Съветниците отхвърлиха предложението на БСП и Ангел Джамбазки (ВМРО) за допитването. Социалистите заявиха, че договорът е неизгоден за града, а дружеството не изпълнява ангажиментите за намаляване на загубите. От ГЕРБ обявиха, че няма основания за разтрогване на договора по вина на концесионера, а ако едностранно се развали, това ще струва на общината милиони левове.

От "Софийска вода" не приеха критиките на общинарите. Задълженията били натрупани с години и се правело всичко възможно да бъдат събрани.

Според прокуриста на дружеството Мариана Итева неплатените сметки продължавали да растат и сега са с 8% повече от м.г. Това се дължало на политическата обстановка и протестите в страната. Най-големият длъжник с над 1 млн. лв. обаче било държавното стопанство "Врана". Итева припомни, че ВиК дружествата по закон не могат да спират водата на неизрядни клиенти.

По повод критики, че концесионният договор не е публичен, Итева обясни, че в момента се превеждал и до седмица ще е на сайта на дружеството.
http://www.trud.bg
 


Сходни връзки

Протестът увеличил дълговете за вода | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Протестът увеличил дълговете за вода
Автор: Anonymous да 2013-08-28 @ 08:24 EEST
Кога в Добрич  ВиК ще направи усилия да си събере вересиите от циганските квартали.
Протестът увеличил дълговете за вода
Автор: Anonymous да 2013-09-03 @ 13:44 EEST
nikoga no pri b1lgarite obikalqt i iskat da im spirat vodata

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди