изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2021-01-25 @ 01:29 EET
България на съд заради монопол при цифровизацията    
Европейски съюз Европейската комисия (ЕК) спази заканата си и заведе дело срещу България в Съда на Европейския съюз заради монопола при цифровизацията. От сайта на съда става ясно, че искът срещу страните е предявен още на 2 юли, като комисията откроява 3 основни нарушения на законодателството на Европейския съюз, съобщава „Правен свят”.

На първо място, ЕК иска от съда да установи, че България не изпълнява задълженията си по Директивата относно конкуренцията, като е ограничила до две вместо до пет броя на предприятията, на които може да бъде предоставен радиочестотен спектър за наземно цифрово радиоразпръскване.

 и на които се издава разрешение да предоставят съответната електронна съобщителна услуга. В иска си ЕК изрично подчертава, че предприятията са можели да бъдат пет.

Двете компании, които сега държат шестте мултиплекса са  "Тауърком" (впоследствие "НУРТС-България") и "Хану про", които според различни публикации са офшорки, свързани с банкера Цветан Василев.

Второто основно нарушение, което ЕК иска да бъде установено от съда е, че България е нарушила Директивата за конкуренцията, Директивата за разрешение и Рамковата директива, като е забранила на доставчици на телевизионно съдържание, чиито програми не се излъчват в България, да участват в конкурсните процедури.

Третото нарушение е, че България е нарушила задълженията си по трите цитирани по-горе директиви и като е забранила на притежатели на радиочестотен спектър за наземно цифрово радиоразпръскване да строят електронни съобщителни мрежи за излъчване на радио- и телевизионни програми.

http://www.komentator.bg

 


Сходни връзки

България на съд заради монопол при цифровизацията | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2021 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди