изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:31 EEST
"БЪЛГАРИЯ НЕ ПРИТЕЖАВА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА НЕПОСРЕДСТВЕНО УЧАСТИЕ В ПРЕКИ БОЙНИ ДЕЙСТВИЯ"    
НовиниПрезидентът и военният министър коментираха ситуацията в Сирия, като пред медиите Найденов заяви: "Българските въоръжени сили не притежават способности и възможности за непосредствени участия в преки бойни действия". Той добави, че не може да има по-различно становище, от това, което вече външният министър Вигенин посочи и определи нападението с химическо оръжие като нечовешки акт.

По думите на военният министър към момента не е искана подкрепа от страната ни, но добави: "Ние ще си изпълним ангажиментите, които имаме към нашите партньори от Алианса и ЕС. Ежедневно следим ситуацията, като получаваме оценки и анализи от ген. Симеонов".
Като добър ход определи свикването на Консултативния съвет по сигурност към Министерски съвет днес президентът Росен Плевнелиев. Той обяви, че засега той лично няма да свиква Консултативния съвет при президента, но добави, че в заседанието днес ще участва главният секретар на президентството. "Темата на заседанието ще бъде реформата във сектор "Сигурност", която бе провалена като дискусия преди месец и половина. Ситуацията е динамична и ако настъпят промени съм готов да свикам съвета по-рано от предвиденото" - каза президентът.
Военният министър заяви, че е факт бежанската вълна в България и добави, че в последно време потокът е удвоен, като най-много са бежанците от Сирия. НДТ


 


Сходни връзки

"БЪЛГАРИЯ НЕ ПРИТЕЖАВА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА НЕПОСРЕДСТВЕНО УЧАСТИЕ В ПРЕКИ БОЙНИ ДЕЙСТВИЯ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди