изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:27 EEST
ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ С ДАНЪЧНАТА ОТСТЪПКА ДО 2014 ГOДИНА    
ЗемеделиеПреференцията е валидна за производители на растителна и животинска продукция

До 60% данък от печалбата ще плащат производителите на растителна и животинска продукция до края на 2014 г. , а останалото се поема от държавата. Това е съобщено за Farmer.bg от Държавен фонд "Земеделие". Отстъпката от корпоративния данък се прилага от началото на 2011 г. Целта й е земеделските производители да бъдат стимулирани да инвестират в нова техника.Европейският съюз прилага тази помощ отдавна, пише електронното издание. През юни 2012 г. Брюксел одобри продължаването на помощта до декември 2014 г.
Данъчно задължените лица, регистрирани като земеделски производители, могат да избират дали да се възползват от предоставеното данъчно облекчение, без да кандидатстват за това пред приходната администрация.
Лицата обявяват избора си при попълването на годишната данъчна декларация по чл. 92 от Закона за корпоративното подоходно облагане (ЗКПО) за съответната година. Тази декларация се подава до 31 март на следващата година.
Производителите заявили желанието си да се възползват от данъчното облекчение могат да преотстъпят, т.е. да не внасят ефективно в републиканския бюджет корпоративния данък в размер до 60% от данъчната им печалба за дейност по производство на непреработена растителна и животинска продукция.
Размерът на преотстъпения данък се определя от самите данъчно задължени лица като той зависи не само от данъчната печалба, но и от финансовите им възможности за собствено участие.
При условие, че лицето е реализирало висока данъчна печалба, но размерът на планираната инвестиция е по-нисък, за лицата съществува възможност да преотстъпят по-нисък размер на корпоративния данък от 60%, например 10% или повече.
БЛИЦ/НДТ

 


Сходни връзки

ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ С ДАНЪЧНАТА ОТСТЪПКА ДО 2014 ГOДИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.45 секунди