изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:06 EEST
Що за руско радиолокационно чудо засече ракетите (ВИДЕО)    
По света Задхоризонталната радиолокационна станция за далечно откриване на цели недалеч от гр. Армавир, Краснодарски край, която днес засече изстреляните на израелско-американското учение в Средиземно море ракети, носи кодовото наименование Обект 1653 (войскова част 20608). Комплексът започва работа на 26 февруари 2009 г, но официално застъпи на бойно дежурство в началото на юни т.г. със заповед на президента и върховен главнокомандващ Владимир Путин.

Най-новата радиолокационна станция (РЛС) базирана в Армавир "Воронеж-ДМ" от състава на на Космическите войски на Русия следи за южното и югоизточното ракетоопасни направления, вместо РЛС в Мукачево и Севастопол, които са собственост на Украйна и могат да откриват цели на далечина до 1500 км.

"Воронеж-ДМ" контролира цялото въздушно пространство от Южна Европа, в т.ч и България, до бреговете на Северна Африка, т.е. цялото Средиземно море, което днес бе доказано на практика. Тя може да засича и следи едновременно 500 ракетни други въздушни цели на 6000 км. по хоризонтала и на 8000 км вертикално - близкият Космос., съобщава Интерфакс.

Системата е разработена от главния конструктор на ОАО НПК "Ниидар" Сергей Саприкин. Командир на отделния радиотехнически център Обект 1653 е полковник Владимир Северов. http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Що за руско радиолокационно чудо засече ракетите (ВИДЕО) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди