изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:55 EEST
Челен сблъсък пред парламента    
Общество Протест и контрапротест ще обградят парламента в първия му работен ден след лятната ваканция днес. Жълтите павета от сутринта ще станат арена на противници и поддръжници на кабинета "Орешарски".

В социалните мрежи от дни вървят граждански призиви за "Голямото посрещане" на депутатите, а десните партии призоваха симпатизантите си да отидат на жълтите павета в 8 ч. По неофициална информация и ГЕРБ, и управляващите правят организация на свои членове. Във Фейсбук групата "Протестна мрежа" обяви, че няма нищо против привържениците на отделни политически формации, но ги очакват на площада не с партийни знамена, а като свободни граждани. От БСП отново декларираха, че не организират червени от страната. Въпреки многобройните настоявания на активистите за организиране на митинг-шествие. "Нямаме решение за такова мероприятие, но очаквам симпатизанти на правителството също да изразят своята подкрепа", каза зам.-шефът на БСП Янаки Стоилов.
Ситуацията около парламента вероятно ще наподобява събитията от 16 август, когато на извънредно заседание депутатите отхвърлиха президентското вето върху актуализацията на бюджета.
В новото си любимо място за изява - Туитър, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи вчера, че ще застане до протестиращите с цялата си парламентарна група днес, но само ако бъдат поканени. А на въпрос дали след предсрочни избори е готов да управлява с Реформаторския блок, Борисов отговори кратко: "Да".
От Столична община обявиха, че са получени няколко заявления за масови изяви. Контрапротестът ще е от южната страна на "Св. Александър Невски". Недоволните от кабинета "Орешарски" ще са пред паметника на "Цар Освободител". Има заявки и за няколко инициативи пред Президентството, обясни кметът Йорданка Фандъкова. Всички те са съгласувани със СДВР, така че да не се допусне напрежение. От полицията обаче следят и готвените протести в социалните мрежи, за които никой не иска разрешение от столичния кмет. "На база на всичко това подготвихме и съгласуванията, и организацията в много тясна връзка със СДВР, за да може всички граждани да изявят своите желания мирно", коментира Фандъкова. Тя била уверена от министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев, че броят на полицаите ще бъде достатъчен и че ще действа адекватно спрямо ситуацията. Разчитаме и на гражданите за това да няма напрежение", каза още Йорданка Фандъкова.
Йова АПОСТОЛОВА
Мила КИСЬОВА
Биляна ВЕСЕЛИНОВА
http://paper.standartnews.com
 


Сходни връзки

Челен сблъсък пред парламента | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди