изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:27 EEST
НОВИНИ ЗА ГОЛЕМИТЕ ВЪВ ФУТБОЛА    
СпортНОВИНИ ЗА ГОЛЕМИТЕ ВЪВ ФУТБОЛА


МАН ЮНАЙТЕД ПОСТИГНА СВОЕТО С ФЕЛАИНИ

 

Шампионът на Англия Манчестър Юнайтед все пак осъществи привличането на сериозно име за поста вътрешен полузащитник, след като купи белгийския национал Маруан Фелаини от Евертън. Мениджърът на "червените дяволи" Дейвид Мойс направи всичко по силите си, за да привлече поне един нов полузащитник на "Олд Трафорд", и усилията му бяха възнаградени, след като клубът му се пребори с часовника, за да осъществи навреме сделката за Фелаини. Самият футболист пусна по-рано през последния ден от трансферния пазар молба за трансфер, за да притисне шефовете на Евертън да го пуснат при 20-кратните шампиони.

Стана ясна и цената, която Манчестър Юнайтед ще плати за Маруан Фелаини. В касата на Евертън ще влязат 32 милиона евро.

Фелаини е 25-годишен. От 2008 г. играе в Евертън и има 163 мача като титуляр и едва 10, в които е започвал от резервната скамейка. Той е отбелязал 32 гола с екипа на "карамелите". За националния отбор на Белгия дебютира през 2007 г., като досега е изиграл 42 мача и има седем попадения. "Работил съм пет години с Маруан в Евертън и съм щастлив, че той се присъедини към Юнайтед. Той е изключителен играч и ще подсили чувствително нашия отбор", коментира мениджърът на "червените дяволи" Дейвид Мойс. "Развълнуван съм от перспективата да играя в Манчестър Юнайтед. Познавам се с мениджъра от дълги години и уважавам работата му. Когато ми се предостави шанс отново да бъда заедно с Мойс, подскочих от радост. Прекарах фантастични години на "Гудисън Парк" и искам да благодаря на феновете и ръководството за всичко. Да бъде част от Манчестър Юнайтед, е мечта за всеки играч. Надявам са да допринеса в усилията на отбора да печели нови трофеи и в бъдеще", коментира Фелаини.

 

 

 

 

ЙОЗИЛ: ДАДОХ СИ СМЕТКА, ЧЕ АНЧЕЛОТИ НЯМА ВЯРА В МЕН

 

Рекордната покупка на Арсенал Месут Йозил разкри основната причина за преминаването си от Реал (Мадрид) на "Емиратс". "В последните дни си дадох сметка, че Анчелоти няма вяра в мен", призна 24-годишният халф в интервю за телевизията на Германския футболен съюз, цитиран от испанските медии. "Венгер ме увери, че ми има доверие", заяви германският национал. Йозил пристига в Лондон за 45 милиона евро плюс пет милиона бонуси.

Мениджърът на "артилеристите" Арсен Венгер чупи няколко рекорда, за да си осигури услугите на германския национал. С платените за 24-годишния футболист 42 милиона английски лири Венгер плаща най-голямата сума в историята на Арсенал, както и най-голямата трансферна цена за входящ трансфер в Англия през това лято. Новината бе съобщена на официалния сайт на Арсенал, където се съобщава, че договорът на Йозил с лондонския клуб е "дългосрочен", а сделката - "рекордна". "Скъпи фенове на Реал (Мадрид), благодаря ви за страхотните три години с вас. Времето ми в Реал беше уникално и специално за мен. Понякога нещата се развиват по различен начин от това, което съм очаквал преди няколко дни. Въпреки че напускам Реал, искам да пожелая на клуба всичко най-хубаво в бъдеще. Сега гледам с нетърпение към моя нов клуб: "АРТИЛЕРИСТИТЕ", написа Йозил в профила си във "Фейсбук".

 

 

 

РЕАЛ (МАДРИД) ОТКАЗА 40-МИЛИОННА ОФЕРТА ЗА КЕДИРА

 

В търсенето на полузащитник шефовете на Манчестър Юнайтед са стигнали до умопомрачителната оферта от 40 милиона евро за Сами Кедира от Реал (Мадрид), твърди испанското радио "Кадена Копе". Предложението моментално е било отхвърлено от "белите".

Карло Анчелоти се нуждае от германския национал в защитната част на полузащитата. Тежката контузия на Чаби Алонсо и мускулните проблеми на Асиер Ияраменди правят Кедира нужен на Карлето. От "Олд Трафорд" са се опитали да отмъкнат "шестицата" след неуспешния си опит да привлекат Андер Ерера от Атлетик (Билбао). Все пак Юнайтед стигнаха до желания халф след сделка с Евертън за Маруан Фелаини. Според английските медии обаче Дейвид Мойс е искал да се сдобие и с втори качествен вътрешен халф.

 

 

 

ПАТО ВКАРА ДВА ГОЛА ЗА ПОБЕДАТА НА КОРИНТИАНС НАД ФЛАМЕНГО

 

Алешандре Пато се разписа на два пъти при победата на Коринтианс с 4:0 у дома над Фламенго в дербито на бразилското първенство. В 25-ата минута бившият нападател на Милан се разписа във вратата на гостите след подаване на Ромариньо. Седем минути по-късно Дъглас асистира на Пато за второто попадение в срещата. В последния четвърт час на двубоя Ромариньо и Хосе Паоло Гереро от дузпа оформиха крайното 4:0 в полза на отбора от Сао Пауло.

Воденият от треньора Мано Менесеш отбор на Фламенго нямаше никакви възможности да се върне в мача. След тази победа Коринтианс се намира на пето място с актив от 29 точки след 17 изиграни срещи. Лидерът до момента Крузейро победи с 5:3 като домакин Васко да Гама и вече има 34 точки, три повече от Гремио. Отборът от Порто Алегре спечели с 1:0 като домакин срещу Понте Прета.

 


Сходни връзки

НОВИНИ ЗА ГОЛЕМИТЕ ВЪВ ФУТБОЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди