изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:27 EEST
ГРУПА „СВЕТЛИНА” Е ГОЛЕМИЯТ ПОБЕДИТЕЛ ОТ РЕПУБЛИКАНСКИ ФЕСТИВАЛ В ПЕРНИК    
Култура Смесена фолклорна група „Светлина" при Териториалната организация на слепите в Добрич с ръководител Маестро Георги Събев се завърна с най-голямата награда от Седмия републикански фестивал на хората с увреждания, който се проведе през изминалия уикенд в Перник.

Формацията е носител на Прима наградата, която е най-големия приз на фестивала и е над златното отличие, обясни председателят на ТО на слепите Паунка Пеева. Участието в Перник е донесло и награда за ръководителя на състава Маестро Георги Събев, който е отличен за най-добър ръководител на съставите и най-добър акордеонисти.

Смесената фолклорна група „Светлина” е от 13 изпълнители – 9 жени и 4 мъже. Тя се е представила с песните „Седяла мома в градина”, „Текнали са девет чешми”, „Мари, Калино, майчина”. Изпълнението им силно впечатлило членовете на журито Мими Иванова и Развигор Попов, които дали отлични отзиви.

Над 50 колектива от цялата страна са участвали във фестивала. Фолклорна група „Светлина” от Добрич като най-големия победител от форума го закрила, изпълнителите й получили поздравления от областния управител и кмета на Перник, а при напускане на сцената публиката в шпалир ги изпратила, като мнозина целували ръка на незрящите певци от Добрич. „Беше много вълнуващо, всички ние излязохме с разплакани очи”, сподели Паунка Пеева. 

Това е второто отличие на смесена фолклорна група „Светлина" в рамките на една седмица. На 23 и 24 август съставът завоюва златен медал от Третия световен шампионат по фолклор в Слънчев бряг. НДТ

 


Сходни връзки

ГРУПА „СВЕТЛИНА” Е ГОЛЕМИЯТ ПОБЕДИТЕЛ ОТ РЕПУБЛИКАНСКИ ФЕСТИВАЛ В ПЕРНИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди