изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:13 EEST
МИНИСТЪР КЛИСАРОВА ЩЕ ПОЗДРАВИ УЧАСТНИЦИТЕ В „УЧИЛИЩЕ ЗА ЗДРАВЕ”    
ОбразованиеМинистърът на образованието и науката проф. д-р Анелия Клисарова ще поздрави всички деца, родители и учители – участници в инициативата „Училище за здраве“, което се провежда в курорта Албена. Тя ще им връчи сертификати, съобщиха от министерството.

Училището е в рамките на Общоевропейския проект EPHE, а програмата се нарича „Здрави деца в България“. В него са включени 130 деца, родители и учители.

От началото на септември участниците, които са от деца, родители и учители от 10 столични училища участват  в дейностите по инициативата. Семейства и учители прекарват една седмица заедно, за да участват в обучения и да получат професионални консултации и съвети за здравословен начин на живот. Те са консултирани от председателят на Българската асоциация за изследване на затлъстяването и съпътстващите го заболявания „Акад. Ташо Ташев“ при съюза на българските медицински специалисти (БАСОРД) доц. Светослав Ханджиев, дм.

Общоевропейския проект EPHE е финансиран от Европейската комисия и се осъществява съвместно със Световната здравна организация. Проектът се основава на методологията на EPODE, по която е разработена и програма Здрави деца в България. EPHE има за цел да анализира добавената стойност в държавите, в които се осъществяват програми за намаляване на социално-икономическата неравнопоставеност в областта на здравословното хранене и физическа активност при семейства с деца на възраст от 6 до 12 години. В рамките на проекта, в продължение на три години ще бъдат изследвани хранителните навици и начин на живот на 1100 деца и техните семейства в 7 държави от Европейския съюз, сред които и България.  НДТ

 


Сходни връзки

МИНИСТЪР КЛИСАРОВА ЩЕ ПОЗДРАВИ УЧАСТНИЦИТЕ В „УЧИЛИЩЕ ЗА ЗДРАВЕ” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.17 секунди