изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:23 EEST
Първи ден от срещата на Г20 в Санкт Петербург (ОБЗОР)    
По света Стрелна. Световните лидери, събрали се на срещата на Г20 в Санкт Петербург, в първия ден на работата на форума проведоха редица двустранни срещу, на които обсъдиха проблемите на световното икономическо развитие, сътрудничеството в енергетиката и ситуацията около възможния военен удар по Сирия. И макар отделно заседание по темата Сирия да не се предвиждаше, въпросът лидерите може да обсъдят на работната си вечеря в четвъртък.

Независимо, че Г20 е икономически форум, обсъждането на международни въпроси в рамите на двустранни срещи не е забранено. Още повече, че този път главната тема в международния дневен ред е очаквания военен удар на САЩ по режима на Башар Асад и последствията от него за държавите в региона.
Ситуацията около Сирия обсъдиха барак Обама и Шиндзо Абе. Обама и Абе се срещнаха в кулоарите на срещата на Г20 в Санкт Петербург, докато Вашингтон се опитва да събере международна подкрепа за американски военен удар по сирийски цели.
„Очаквам широк дебат за ситуацията в Сирия и съвместното ни виждане, че употребата на химически оръжия в Сирия е не само трагедия, но и нарушение на международното законодателство, на което трябва да се отговори”, каза Обама пред репортери.
Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун също, на среща с президента на Южна Корея Пак Кън Хе, обсъди хуманитарната ситуация в Сирия и работата на експертите по химически оръжия.
Темата Сирия беше в центъра на вниманието в някои от срещите и на Владимир Путин. Руският лидер предложи на участниците в срещата на Г20 да обсъдят ситуацията в Сирия по време на работната вечеря в края на първото пленарно заседание.
„Някои от участниците се обърнаха към мен с молба да се даде възможност да се обсъдят и други, не влезли първоначално в нашия план, но много важни и остри теми от международната политика, в частност ситуацията около Сирия. Предлагат това да стане по време на вечерята”, каза Путин.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Първи ден от срещата на Г20 в Санкт Петербург (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.19 секунди