изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:36 EEST
Наталия Кара: Болградската гимназия „Г.С. Раковски” започна новата учебна година с нов директор    
По светаБолград. Болградската гимназия „Г.С. Раковски” (Украйна) започна новата учебна година с нов директор – Снежана Скорич. Това каза за Агенция „Фокус” заместник-директорът на учебното заведение Наталия Кара. Снежана Скорич преподава история и право в гимназията.

„Процедурата по избор на директор е същата: изпраща се молба от заявения кандидат и съгласието на педагогическия колектив на гимназията, изисква се потвърждение от Районния отдел на образованието и заедно с други необходими документи се изпращат до Областния съвет”, обясни Наталия Кара. На своите заседания Областният съвет изслушва кандидатите и приема решението за назначаване на директор. Снежана Скорич заема длъжността директор на Болградската гимназия „Г.С. Раковски” от 4 юли.
Освен традиционния празник 1 септември (началото на учебната година) с поздравления, беше организирана родителска конференция, на която родителите се запознаха с анализа на работата на училището през миналата година и какво се планира през новата учебна година, каза още зам.-директорът. На 2 септември започна първият учебен час. „Увеличи се броят ученици – от 22 класа от миналата година – вече сме 24 класа. Пети клас започва обучението си по нов държавен стандарт”, посочи Наталия Кара. По думите й, този стандарт представлява нови програми и учебници, като от миналата година такъв е въведен в първи клас, а в пети клас е от тази година, като включва нов предмет „Информатика”. Това са нови програми по предмети, учебни дисциплини, критерии за оценяване, допълни тя.
Инна ПОГЛУБКО
 


Сходни връзки

Наталия Кара: Болградската гимназия „Г.С. Раковски” започна новата учебна година с нов директор | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди