изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:23 EEST
ВТОРА БЪЛГАРО-ПОЛСКА НАУЧНО-ПРАКТИЧЕСКА КОНФЕРЕНЦИЯ СЕ ПРОВЕЖДА В АЛБЕНА    
НовиниВиден полски учен в областта на земеделието участва във форума


От 9 до 13 септември курортът Албена е домакин на Втора българо-полска научно-практическа конференция на тема „Развитие на селските райони и селското стопанство на България и Полша в рамките на ОСП:2014/2020” -  София-Албена-Крапец. Организатори на форума са Аграрният университет в Пловдив, Институтът по аграрна икономика в София и Институтът по икономика на селското стопанство и продоволствието - Държавен изследователски институт от Варшава, Полша.
Конференцията се провежда под патронажа на д-р Лешек Хенсел - извънреден  и пълномощен посланик на Полша у нас и министъра на земеделието проф. Димитър Греков.
Програмата на форума включва пленарни сесии и посещения на земеделски стопанства в Североизточна България.
Председател на конференцията е проф. Анджей Ковалски, който е директор на Института за развитие на земеделието и храните Economics - Национален изследователски институт (IAFE - NRI ) във Варшава. В периода 1991-1993 г. той е бил съветник на министъра на земеделието на Полша, а от 2004 до 2006 г. - заместник-министър на земеделието и развитието на селските райони. Проф. Ковалски е и член на научните съвети на Collegium за световна икономика, на полския екип от IIASA, на Института за развитие на селските и развитие на селското стопанство, член е на Полската академия на науките и чуждестранен член на Украинската академия за аграрни науки. През годините неговият научен интерес е бил в областта на развитието на селското стопанство, на селскостопанската политика, на социалната и финансова  политика в селското стопанство, както и сътрудничеството с Япония, Франция и Канада относно преобразуване на полското земеделие.
„Преди няколко години инициирахме провеждане научни семинари, конференции като платформа за диалог между българските и полските учени в областта на селскостопанските науки. Фактът, че се срещаме се за пореден път потвърждава значението на срещи от този род така за развитието на българо-полски отношения в областта на науката, както и в областта на бизнеса. Резултатите от изследванията са употребяеми от малките и средни предприятия, подпомагани от науката. И тука е допирната точка между теорията и практика”, каза пред участниците във форума д-р Гражина Хоронжикевич  - първи съветник в посолството на Полша у нас и ръководител на отдела за промоция на търговията и инвестициите. Тя подчерта големи възможности за кооперация между полските и българските фирми в областта на селскостопански сектор и пожела по-нататъшното развитие на полско-българското сътрудничество в областта на селскостопанските изследвания.


 


Сходни връзки

ВТОРА БЪЛГАРО-ПОЛСКА НАУЧНО-ПРАКТИЧЕСКА КОНФЕРЕНЦИЯ СЕ ПРОВЕЖДА В АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди