изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:16 EEST
КОМИСИЯ ОБСЛЕДВА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТТА    
НовиниКомисия назначена със заповед на областния управител Недко Марчев и с председател ресорният заместник Исмет Абил, се е запознала на място със състоянието на социалните услуги в общините Балчик, Каварна и Шабла, съобщиха от областна администрация.


Посещението е било в резултат на взето решение от Звеното за мониторинг и оценка от началото на септември.
 В община Балчик са посетени Център за настаняване от семеен тип за деца, където е предвидено настаняване на децата от дома в Крушари, както и на Център за обществена подкрепа и Домашен социален патронаж. В община Каварна комисията е посетила Социален патронаж и Дом за възрастни хора с умствени изостаналост „Св. Пантелеймон” в с. Св. Никола. В община Шабла комисията е била в Центъра за обществена подкрепа, който предстои да бъде открит. Обсъдено е и евентуално откриване на Кризисен център на територията на общината.
Заместник-областният управител Исмет Абил е споделил, че по време на обиколката са направени известни забележки, които ще бъдат отразени съответно в протокола от извършената проверка. Според него обаче по-важното е да има системен контакт с тези социални заведения, за да се знае тяхното състояние и да може да се оказва съдействие по отношение на качеството на услугите, което е необходимо условие за повишаване на нивото на обгрижване на настанените там лица.

 


Сходни връзки

КОМИСИЯ ОБСЛЕДВА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди