изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:38 EEST
АКЦИЯ НА СЕДМИЦАТА – „АЛБЕНА” АД    
Туризъм

Книжата на компанията бяха първи по седмичен ръст сред 15-те в SOFIX



Книжата на „Албена” АД бяха избрани от екипа на Investor.bg за победител в тазседмичното издание на рубриката "Акция на седмицата". Акциите на дружеството поскъпнаха с 2,69% за през седмицата до 58,51 лв. за акция, което е най-големият ръст сред компаниите в SOFIX. Бяха сключени 22 сделки за общо 50 хил. лв.

За последната година акциите на „Албена” АД поскъпват с 35% до 250 млн. лв. пазарна капитализация, като е разпределен и брутен дивидент от 0,75 лв. на акция. Все още не е публикуван отчетът на Албена АД за третото тримесечие на 2013 г., който период включва летния туристически сезон.

На 24 август тази година курортът празнува своята 45 годишнина. "Албена" очаква да приключи добър сезон, обяви изпълнителният директор на комплекса Красимир Станев. Като цяло броят на туристите се запазва на нивото от миналата година. Отчита се ръст на скандинавските летовници с повече от 15%, на румънските с около 12% и на френските с 9%. От чуждестранните туристи руснаците остават най-многобройните гости на курорта, а българите са колкото през миналото лято. Вероятно сезонът ще приключи с малко по-слаби финансови показатели в сравнение с миналата година, посочи още Красимир Станев и обясни, че това се дължи на направените инвестиции и увеличената към края на сезона средна работна заплата в комплекса с около 10-12%, посочва още Investor.bg. 
НДТ

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.36 секунди