изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:13 EEST
С 20 МЕДАЛА СЕ ЗАВЪРНА ОТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК ТО НА СЛЯПО-ГРУХИТЕ    
Култура

Териториалната организация на сляпо-глухите в Добрич се завърна с 20 медала от провелия се в Пловдив Национален празник, съобщи председателят й Калинка Ковачева. Празникът е обединявал X Национален фестивал на художествена самодейност с изложба на изобразително изкуство, IX Национално първенство по лекоатлетически дисциплини и V Национално първенство по канадска борба за сляпо-глухи.



С отличия от фестивала на художествената самодейност се завръщат съставът за стари градски песни „Антица”, които са носители на златен медал, както и Светла Маринова, която също е заслужила злато в раздела за художествено слово. Рецитаторското дуо Калинка Ковачева и Светла Маринова е отличено със сребърен медал, както и Калинка Ковачева – за изпълнение на лично творчество със жестомимика. Станчо Станчев е със сребърен медал за изпълнение на стара градска песен и с бронзов - за инструментал.

С награди от спортните изяви са Еленка Демирева – бронзов  и златен медал, Калинка Ковачева – бронзов медал, Марийка Атанасова – златен и бронзов медал, Радка Великова – 3 златни медала, Димитър Кънчев - златен и сребърен медал и Илия Костов - 2 сребърни и 1 бронзов медала.

Калинка Ковачева сподели пред НДТ благодарността на членовете на организацията към община Добрич за предоставения транспорт, както и на шофьора Недко Николов, на музиканта Станчо Станчев.

„Най-голяма благодарност отправяме към Мария Паскалева, ръководител на състав „Антица”, която вече 9 години работи на доброволни начала, а всички знаят, че трудно се работи с хора с двойно сензорно увреждане”, сподели Калинка Ковачева. И допълни, че не на последно място благодарностите са към всички самодейци и спортисти, дали всичко от себе си, за да защитят достойно името на организацията и град Добрич. НДТ

 

 


Сходни връзки

С 20 МЕДАЛА СЕ ЗАВЪРНА ОТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК ТО НА СЛЯПО-ГРУХИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди