изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:11 EEST
ОБЩИНАТА ПРЕДЛАГА НА ФИРМИ ДА МОНТИРАТ ВЕЛОСТОЯНКИ ПРЕД ОФИСИТЕ СИ    
НовиниНа среща с представители на местния бизнес кметът на Добрич Детелина Николова е представила системата за отдаване на велосипеди в града, която бе изградена по проект „Йовковият Добрич – съвременна туристическа дестинация”. По него бе закупена система с пет стоянки за велосипеди. Предложението на кмета е фирмите от т.нар. широк център да се включат в надграждането на системата за превозване с велосипеди като закупят стоянки с велосипеди и ги монтират пред офисите си.

Това съобщи зам.-кметът на Добрич Надежда Петкова при откриването на информационна среща на тема „Чист въздух - ти си на ход“ в рамките на Европейската седмица на мобилността.

Развитието на велосипедния транспорт е залегнало и в прединвестиционното проучване за системата на градския транспорт и велотрасетата в общината, като начин за оптимизация и преструктуриране на транспортната достъпност и системата на градския транспорт. То бе представено от Тодор Анастасов – управител на „Институт за транспортни изследвания“ ЕООД. Той съобщи, че анализът сочи, че проектът, който община Добрич може да разработи е за минимум 5 милиона евро и максимум 18 милиона евро. Засега местната власт е решена да кандидатства за максималния размер на проекта. В него ще бъде заложено и използването на велосипеди в града, като се отчита, че увеличаването на ежедневните пътуванията с велосипед ще намалят използването на автомобили,  което ще повиши здравния статус на гражданите и ще подобри параметрите на околната среда. Предвижда се изграждане на общо 31 км. Велосипедна мрежа.

Към момента има изградена велоалея в центъра, но тя не е ясно обособена, има възможности за каране на велосипед в парковете, а и започна отдаването на колелета под наем, посочи Т. Анастасов. Според него, основни проблеми за развитието на велосипедния транспорт в Добрич са липсата на велоалейна мрежа, на стойки и места за паркиране на велосипеди, докато предимствата за Добрич са, че теренът е равнинен, разстоянията не са големи, има концентрация на обслужването в центъра, както и благоприятните климатични условия.

Предложението на екипа е велоалейната мрежа да бъде развита в рамките на града, като този вид транспорт да може да се ползва ежедневно – за пътувания, които свързват кварталите с центъра, както и между кварталите. НДТ

 


Сходни връзки

ОБЩИНАТА ПРЕДЛАГА НА ФИРМИ ДА МОНТИРАТ ВЕЛОСТОЯНКИ ПРЕД ОФИСИТЕ СИ | 5 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ОБЩИНАТА ПРЕДЛАГА НА ФИРМИ ДА МОНТИРАТ ВЕЛОСТОЯНКИ ПРЕД ОФИСИТЕ СИ
Автор: Anonymous да 2013-09-19 @ 16:59 EEST
Сега за зимата да ни приготвят и руски тройки със шейни... Европа как не се е сетила да пусне някой лев...
ОБЩИНАТА ПРЕДЛАГА НА ФИРМИ ДА МОНТИРАТ ВЕЛОСТОЯНКИ ПРЕД ОФИСИТЕ СИ
Автор: Anonymous да 2013-09-19 @ 20:51 EEST

 Най-много някой грип да ни пуснат, че да измираме по-бързо. След като взеха икономиката ни, умните хора и децата ни, най-удобно за тях е да ни превърнат в бунище. И го правят.

 

ОБЩИНАТА ПРЕДЛАГА НА ФИРМИ ДА МОНТИРАТ ВЕЛОСТОЯНКИ ПРЕД ОФИСИТЕ СИ
Автор: Anonymous да 2013-09-19 @ 21:39 EEST
боклука маймунтеев ли предложи това  ??
ОБЩИНАТА ПРЕДЛАГА НА ФИРМИ ДА МОНТИРАТ ВЕЛОСТОЯНКИ ПРЕД ОФИСИТЕ СИ
Автор: Anonymous да 2013-09-23 @ 08:57 EEST

не баба ти!

ОБЩИНАТА ПРЕДЛАГА НА ФИРМИ ДА МОНТИРАТ ВЕЛОСТОЯНКИ ПРЕД ОФИСИТЕ СИ
Автор: Anonymous да 2013-09-24 @ 08:51 EEST
От кога в Общината има Бабички с лица на УЖ Мъже ?!?!
Че са и УЖ Председатели на Спортни отдели ?!?!


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди