изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:55 EEST
По-хладна и с повече валежи ще бъде тази есен    
Времето

Тази есен ще е по-хладна и ще е с повече валежи от миналогодишната, съобщи доц. д-р Илиан Господинов от департамента "Метеорологични прогнози" в Националния институт по метеорология и хидрология към БАН пред Фокус.

22 с. Тюленово, община ШаблаLindaJordan AlexiaГрадският парк "Св. Георги"



"По отношение на валежите - очакваме есента да бъде със сезонни количества валежи, близки до нормалните спрямо климатичната норма средно за страната. Спрямо миналата година, когато есента беше по-скоро суха, тази година очакваме да има повече валежи", коментира доц. д-р Господинов.

Това вече се вижда и през месец септември, който засега върви по-хладен от септември миналата година и е с повече валежи, като цяло за страната. За останалата част от сезона - октомври, ноември, очаква се топло време или с температури близки до нормалните, обясни още специалистът.

Въпреки че времето ще е по-скоро топло, то ще е по-хладно от това миналата година и с валежи, близки до нормалните. Това означава, че ноември ще бъде с повече валежи от миналогодишния, защото през 2012 той беше сух, подчерта Господинов.

Той допълни, че през октомври миналата година имаше достатъчно количество валежи в голямата част от страната.

И тази година през октомври ще има валежи около нормата.

"От днес, до края на есенния сезон, най-високите максимални температури ще са от 23 - 28 градуса. Такива стойности могат да се очакват в края на септември - началото на октомври", каза още Господинов.

Той посочи, че най-ниските минимални температури могат да се очакват през ноември, които да са 0 - 5 градуса, придружени със слана.

 


Сходни връзки

По-хладна и с повече валежи ще бъде тази есен | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди