изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:09 EEST
"Цецомобилът“ е подслушвал и служебния премиер Марин Райков    
Новини Автомобилът с антените на МВР периодично е бил в района между Министерския съвет и президентството. Това съобщава „Стандарт“, позовавайки се на разследващи незаконните подслушвания. Особена активност хората от СДОТО са проявили по времето на т.нар. безвластие около избора на служебен кабинет, който бе назначен от президента Росен Плевнелиев веднага след като Бойко Борисов подаде оставка на 20 февруари.

Задачата на подслушвачите била да проследят действията на президента, както и на избираните от него служебни министри. По неофициална информация, трима потенциални кандидати за служебни премиери са били обект на подслушванията. Проверявани са и хора, които са влезли в състава на служебния кабинет като министри и шефове на политически кабинети. Отделно ударно е работено по оперативни разработки на МВР.

Най-често са били подслушвани свидетели, които дават показания по важни знакови дела и хора от ъндърграунда, за да бъдат притискани да сътрудничат по определени разследвания.
Данните от това какво точно е вършено и в какъв период ще се установят, едва след като изпратената на експерти във Великобритания техника бъде проверена и те излязат със становище.

Към момента нито от прокуратурата, нито от разследващия екип желаят да потвърдят или отрекат официално, че такъв род подслушвания са извършвани, както и конкретно към кои лица. От доклада на държавното обвинение стана ясно единствено, че жертва на незаконните слушалки са станали общо 875 души, сред които висши магистрати, политици, обществени фигури и журналисти.

Изяснява се дали действително оборудваният автомобил е използван по времето на отвличането на дъщерята на Евелин Банев-Брендо на 5 март в столичния кв. "Бояна". Засега по документи се води, че колата е била в гаража и не е излизала на терен.   http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

"Цецомобилът“ е подслушвал и служебния премиер Марин Райков | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди