изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:27 EEST
Борисов: Андреева премита областните болници с червената политическа метла    
ПолитикаЗа 102 дни здравната министърка не може да се похвали с нищо реално свършено в здравеопазването - това е написал лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в профила си във Фейсбук.

"Вместо да реши проблема с лекарствата за онкоболните, приятелката на Моника Йосифова обикаля областните болници и премита с червената политическа метла. Предупреждавам я, че няма да и стигне мандатът да обиколи всички болници, които сме ремонтирали и оборудвали. Напомням и, че тя самата чукаше на вратата на ГЕРБ, за да пише здравната ни програма", пише Борисов.

По време на нашия мандат беше избрана за директор на болница Шейново заради професионализма й като лекар. Призовавам я и като министър да се държи професионално, а не да политиканства излишно - пише Борисов.

Коментарът на Борисов се появи след изказването на Таня Андреева, че болницата в Стара Загора е символ на абсурда в страната.

"В момента в тази болница живеят две отделни болници, които механично обаче са обединени в едно юридическо дружество”, заяви Андреева. Тя посочи, че това е лечебно заведение, което не е преструктурирано, все още в нея съществуват дублиращите се по функция и дейност "отделение" и "клиника". Това е болница, която в години е натрупала тежки задължения и просрочия, които продължават да се трупа, заяви министърът на здравеопазването.

Просрочията към момента на болницата са към 17 милиона. Тази болница практически е фалирала, констатира министър Андреева, но с уговорката, че това не означава, че „ще я закрием и ще оставим Стара Загора и шест други области, в които тази болница обслужва пациенти”.

„Истина е, че аз съм не само притеснена, а съм и много ядосана, защото предишното управление не си позволиха да закрият над 15 лечебни заведения. Но да допуснеш структурно определяща болница за шест области да фалира – това минава всякакви граници на разумното. Очевидно тежката артилерия оставя след себе си пустиня, а не здравеопазване”, заяви Андреева.

До месец ръководството на болницата, синдикатите и представители на Инспекцията по труда ще подготвят оздравителен план на държавното дружеството. Планът ще включва драстични и непопулярни мерки и структурни промени. До нова година ще бъде свикано ново общо събрание на здравното заведение.  http://bulgaria.actualno.com


 


Сходни връзки

Борисов: Андреева премита областните болници с червената политическа метла | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди