изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:00 EEST
42-годишен от с. Царичино е подсъдим за кражба на 12 зайци    
Ред и сигурност          Районен съд – Балчик, е насрочил за разглеждане на 26.09.2013 г. наказателно дело срещу 42-годишния Ст. Р. Ст. от с. Царичино. То е образувано по внесен от Районна прокуратура – Балчик, обвинителен акт за това, че на 22.12.2012 г. в с. Царичино, община Балчик Ст. Ст. е отнел чужди движими вещи – 12 броя зайци от смесена порода „великан – чинчила” на стойност 258 лв. от владението на гражданин на гр. Балчик, без негово съгласие и с намерението противозаконно да ги присвои.

              Според обвинителния акт на 22.12.2012 г. 42-годишният изпил 200 – 300 милилитра ракия в магазина на селото и около 15,30 – 16 ч. тръгнал в посока на дома си. Минавайки покрай имота на пострадалия балчиклия, той решил да види какво има в стопанските постройки.

            Ст. Ст. прескочил метална врата, водеща към двора на имота. През незаключена врата проникнал в стопанска постройка. Вътре видял клетки, в които били отглеждани зайци. В помещението намерил чувал от захар. Мъжът започнал да отваря клетките на зайците и да ги поставя вътре в чувала. След като взел всички зайци от стопанската постройка, подсъдимият излязъл навън и там видял още две клетки, в които имало два заека. 42-годишният поставил единия при останалите в чувала.

            Той взел общо 12 броя зайци от имота и ги занесъл в дома си. Там ги оставил в помещение, което ползвал като кухня.

            На следващия ден той повикал свидетел по делото и го помолил да заколи четири от зайците и да ги сготви по повод коледните празници. Заедно с него и с друг свидетел, тримата изконсумирали четири изпечени на фурна заека.

            Останалите 8 зайци били пуснати свободно в кухнята на подсъдимия и избягали. Ст. Ст. успял да хване един от тях.

            Вещото лице, изготвило съдебно-оценителна експертиза, е установило, че стойността на 12 броя зайци възлиза на 258 лв. по пазарни цени към момента на осъществяване на деянието.

 

 


Сходни връзки

42-годишен от с. Царичино е подсъдим за кражба на 12 зайци | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.84 секунди