изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:31 EEST
26 СЕПТЕМВРИ - ДЕН НА ЕКС ПУШАЧА: РЗИ В ДОБРИЧ СЕ ВКЛЮЧВА В ЕВРОПЕЙСКА КАМПАНИЯ    
ЗдравеДобрич ще се включи в европейската кампания "Екс пушачите са неудържими", с която днес се отбелязва Деня на екс пушача, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. Нейни партньори в инициативите са общината, общински клуб "К 7", "Бакарди клуб" и клуб „Аз не пуша… И искам другите да знаят!” към ОУ „Стефан Караджа”.

Кампанията „Екс пушачите са неудържими“ поощрява постиженията на бившите пушачи от цяла Европа. Кампанията, инициирана от Европейската комисия, предлага помощ за отказване на цигарите чрез iCoach - безплатен онлайн инструмент за отказване на цигарите, основан на задълбочени научни изследвания и клиничен опит на психолози и комуникационни експерти. До момента близо 400 000 мъже и жени от цяла Европа активно са потърсили подкрепа в борбата си с цигарите чрез регистрация в основния инструмент на кампанията – iCoach /www.exsmokers.eu/.

В рамките на кампанията днес от 11 часа в "Бакарди клуб"  ще се състои безплатно измерване на въглеродния оксид в издишания въздух и количеството на карбоксихемоглобин в кръвта на пасивни и активни пушачи. Ще бъде демонстрирано използването на iCoach - пушачите ще попълват въпросник. От 10 часа в градския парк "Свети Георги" ще бъдат разпространявани  информационни материали.

Заедно с отбелязване Деня на Екс-пушача РЗИ ще закрие и Лятната  АНТИСПИН  кампания - също от 11 часа в "Бакарди клуб". Кабинетът за анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ, ще предложи на всички желаещи лица, навършили 16 годишна възраст, независимо от здравно осигурителния им статус да узнаят своя ХИВ–статус, като част от грижата за собственото им здраве и това на партньора. НДТ

 


Сходни връзки

26 СЕПТЕМВРИ - ДЕН НА ЕКС ПУШАЧА: РЗИ В ДОБРИЧ СЕ ВКЛЮЧВА В ЕВРОПЕЙСКА КАМПАНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди