изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:25 EEST
Опит за покушение срещу Ердоган    
По света Кортежът на турския премиер Реджеп Таийп Ердоган е бил обстрелван тази сутрин в Истанбул, съобщиха турски медии. Полицията съобщи, че в ранните часове кортежът на министър-председателя е бил обстрелян в Истанбул на път към международното летище "Сабиха Гьокчен". На мястото на стрелбата са открити 7 празни гилзи, силите за сигурност осъществяват широкомащабна операция за завяване на стрелеца/стрелците. Специални екипи подробно изследват с часове мястото на стрелбата и на самия мост.


Агенция „Фокус”
Стрелба срещу охранителната полиция, разставена по маршрута за движение на Ердоган в Истанбул
Упорито се тиражират твърдения за открита стрелба рано тази сутрин по разположените охранителни постове на полицията по маршрута на движение в Истанбул на турския премиер Реджеп Тайип Ердоган, съобщи информационната агенция Догу хабер ажансъ (ДХА).
Ердоган пристигна на летище "Сабиха Гьокчен" в Истанбул със специалния правителствен самолет „АНА” в 01.15 часа и потегли с кортежа си към жилището си в квартал „Късъклъ”. Както е обичайно, полицията взе охранителни мерки по маршрута за движение на Ердоган в Истанбул и намиращите се мостове по него.
Според разпространените твърдения, срещу очакващите конвоя на Ердоган екипи на специалните подвижни полицейски части и цивилни полицаи, разставени на моста „Мустафа Кемал”, са открити няколко последователни изстрели с огнестрелно оръжие. Стреляно е от улица „3001”, на разстояние от около 100 метра. Полицаите са залегнали на земята и са поискали подкрепление. На мястото на стрелбата пристигат много полицейски екипи с бронежилетки от силите за специални операции. Веднага след стрелбата конвоят на Ердоган преминава през моста „Боазичи”, (първият висящ мост над Босфора), намиращ се под моста „Мустафа Кемал”, като достига безпроблемно до жилището в квартал „Късъклъ”.
На мястото на стрелбата са открити 7 празни гилзи, силите за сигурност осъществяват широкомащабна операция за завяване на стрелеца/стрелците. Специални екипи подробно изследват с часове мястото на стрелбата и на самия мост.
Очевидец на стрелбата, работещ в близка сладкарница, разказва, че е чул изстрелите, видял е лице, което слага на кръста си пистолета и е предупредил съпругата си да не излиза навън. „Много се изплаших”, допълва очевидецът, цитиран от информационната агенция Догу хабер ажансъ (ДХА).


Агенция „Фокус”
Си Ен Ен Тюрк: Неизвестен нападател откри огън по охраната на турския премиер
Неизвестен нападател откри огън по охраната на турския премиер Реджеп Тайип Ердоган, която подготвяше преминаването му от истанбулското летище до града. В резултат на стрелбата няма пострадали, съобщи Си Ен Ен Тюрк.
Инцидентът се случи в района на мост „Мустафа Кемал”. Заради стрелбата маршрутът на кортежа на премиера бе променен.
На мястото на инцидента веднага пристигнаха следователи, които откриха на около сто метра от моста седем гилзи. Полицията започна разследване на инцидента и издирва извършителя или извършителите.


Агенция „Фокус”
"Заман": Неизвестни лица откриха огън по охраната на турския премиер
Неизвестни лица откриха огън по охраната на турския премиер Реджеп Тайип Ердоган, когато те са се завръщали от летището Сабиха Гьокчен. Стрелбата е открита недалеч от моста „Мустафа Камал”, пише вестник „Заман”.
Съобщава се, че нападателите са стреляли седем пъти. На мястото пристигнаха служители на полицията, инцидентът се разследва.


Агенция „Фокус”
Стрелба срещу кортежа на Ердоган в Истанбул (ОБЗОР)
Кортежът на турския премиер Реджеп Таийп Ердоган е бил обстрелван тази сутрин в Истанбул, съобщиха турски медии. Полицията съобщи, че в ранните часове днес кортежът на министър-председателя е бил обстрелян в Истанбул на път към международното летище "Сабиха Гьокчен". Разследващите са открили 7 гилзи на мястото, откъдето е стреляно, пише в. "Хюрриет". Няма данни за пострадали. Засилени за мерките за сигурност около жилището на министър-председателя и по всички мостове в Истанбул са засилени. По случая е започнало широкомащабно разследване. Работник съобщил, че е видял мъж с пистолет на моста. Няма данни за пострадали.

Извънредно! Изстреляха 7 куршума по премиера на Турция Ердоган!
 


Сходни връзки

Опит за покушение срещу Ердоган | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди