изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:12 EEST
В Австрия печели управляващата коалиция, сочат предварителните резултати    
По светаВиена. Предварителните официални данни след преброяването на 100% от бюлетините на провелите се в неделя парламентарни избори в Австрия потвърждават прогнозите: управляващата центристка коалиция на Социалдемократическата и Народната партия изгубиха гласове, но отново получават мнозинство в парламента, предаде РИА Новости.

Според предварителните данни на австрийското министерство на вътрешните работи, което се занимава с организирането на изборите в тази страна, социалдемократите получават 27,1% (53 места в 183-местния парламент). Дясноцентристката Народна партия набира 23,8% (46 места в парламента). Тези данни не включват гласуването по пощата. Двете партии са изгубили по над 2% от гласовете в сравнение с изборите през 2008 г.
Дясната националистическа Австрийска партия на свободата получава 21,4% и ще увеличи представителството си в парламента до 42 депутати. Зелените печелят 11,5% от гласовете и ще имат 22 места. Формираният от австро-канадския милиардер Франк Щронах популистки „Блок на Щронах” получава 5,8% и 11 места. А новата либерална партия „Нова Австрия” преодоля 4-процентната бариера и с 4,8% ще има девет депутати.
Предварителните данни, които ще включват дадените около половин милион гласове по пощата, се очаква да бъдат обявени в четвъртък, а окончателните официални резултати от изборите трябва да бъдат обнародвани на 16 октомври.  http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

В Австрия печели управляващата коалиция, сочат предварителните резултати | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди