изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:54 EEST
БЪЛГАРКА СТАНА СВЕТОВНА ШАМПИОНКА ПО БОКС В АЛБЕНА    
Спорт Националката ни бокс Венелина Поптолева стана световна шампионка по бокс в категория до 48 кг при девойките. Във финалната среща българката победи по точки в изключително оспорван мач украинката Хана Охота, като по време на целия двубой публиката мощно подкрепяше чаровната пловдивчанка по пътя й към върха. След края на срещата двама от страничните съдии дадоха победа за Поптолева, а третият съдия - равен мач. Така националката ни триумфира и донесе първото злато за България на първенството в Албена. България спечели общо три медала на световното първенство за момичета и девойки в Албена, като освен златния на Поптолева нашите имат и два бронза, завоювани от Габриела Димитрова при девойките в категория до 54 килограма и на Виктория Михайлова в категория до 80 килограма при момичетата.

Заключителните срещи от шампионата на планетата бяха изгледани от президента на Международната федерация по бокс (AIBA) и член на МОК г-н Чинг Ву, шефката на БОК Стефка Костадинова, като сред специалните гости бе и Марияна Георгиева – спортен министър. В залата бяха и множество легенди в бокса, сред които и Ивайло Маринов - олимпийски, световен и европейски шампион.

„За мен е голямо удоволствие, че се срещнах с г-н Чинг Ву. Той е един от най-дейните членове на МОК, а в качеството си на президент на Световната боксова централа има страхотни идеи за утвърждаване статута на боксьорите както в спортно, така и във финансово измерение. Той ще се опита да предпази още по-добре боксьорите от случайните и несериозни мениджърски предложения”, каза министър Мариана Георгиева след срещата.  Г-н Ву увери всички, че състоянието на Българската федерация по бокс и развитието на този спорт у нас вървят в правилната посока. Той поздрави домакините от Албена и Българската федерация по бокс, ръководена от Красимир Инински, за отличната организация на световното първенство по бокс за момичета и девойки. „Имах натоварена програма, но избрах по това време да бъда в България и да подкрепя организаторите на световното. Обстановката, която видях в спортната зала в Албена, ме кара да бъда оптимист за бъдещето на дамския бокс”, заяви д-р Ву пред пресцентъра на курортния комплекс.

 


Сходни връзки

БЪЛГАРКА СТАНА СВЕТОВНА ШАМПИОНКА ПО БОКС В АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди