изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 22:42 EEST
ДО ГОДИНА-ДВЕ СЕ ОЧАКВА ДА Е ГОТОВА НОВАТА СГРАДА НА АДМИНИСТРАТИВНИЯ СЪД    
НовиниАдминистративните съдии от Добрич са умерени оптимисти и се надяват до 1-2 години да могат да се нанесат в собствената си сграда. Сега Административният съд се помещава на един от етажите на Съдебната палата.

След седемгодишно чакане, през юли тази година започна ремонт на закупената от Министерството на правосъдието сграда за административното съдилище, която се намира до ПМГ „Иван Вазов”. Тя е единствената, чийто ремонт министерството финансира през тази година, обясниха от съда в Добрич. Ремонтът стартира през юли. По договор с изпълнителя той трябва да приключи за 18 месеца, но строителната фирма е заявила, че може да го завърши за двойно по-кратък срок.

Ремонтът на сградата започна след седемгодишно чакане. Сега магистратите се надяват да не се наложи още толкова време да мине, докато се нанесат. От ръководството на съда обясниха, че проектите за строителните дейности са разчетени на около 1 милион и 300 хиляди лева, но финансирането и провеждането на процедурите се осъществява от правосъдното министерство. След приключване на ремонта, предстои обзавеждане и техническо оборудване, които пък ще се финансират от Висшия съдебен съвет.

НДТ

 


Сходни връзки

ДО ГОДИНА-ДВЕ СЕ ОЧАКВА ДА Е ГОТОВА НОВАТА СГРАДА НА АДМИНИСТРАТИВНИЯ СЪД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди