изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 11:28 EET
Миланов: 5-ма с Дянков извършиха престъплението    
Здраве Защо само Симеон Дянков трябва да понесе отговорност за изхарчените 1,4 милиарда лева от здравни осигуровки. Това нещо е подписано от петима души. Смятам, че тези пет човека са виновни заедно с Дянков за тази поразия, това престъпление.


Защо само Симеон Дянков трябва да понесе отговорност за изхарчените 1,4 милиарда лева от здравни осигуровки. Това нещо е подписано от петима души. Смятам, че тези пет човека са виновни заедно с Дянков за тази поразия, това престъпление.

От тези пет човека трима от тях са лекари. Защо само Дянков? Останалите, които са го подписали, включително министър-председател и председател на НЗОК, не са толкова виновни, колкото него, въпреки че Данков носи основната вина. Министър-председателят е най-малко разбиращия в случая, но той си носи отговорност като премиер. Ако някой твърди, че е бил подведен, това може да е премиерът, защото той не разбира от тези работи и не е длъжен да разбира. Той се доверява на своите подчинени, но останалите четирима са хора от системата. Те трябва да понесат същата отговорност, както и Дянков.

Прокуратурата трябва да се заеме с това, защото е кражба на вноски за здраве, които по закон могат да се използват само с тази цел. Тези пари изтекоха по някакви канали.

По отношение на неплащащите здравни вноски, това също е престъпление и кражба от останалите български граждани. Крайно време е в България, както и в целия останал свят, вратата на здравната система да бъде затворена за тях, освен в спешните случаи. Така трябва да се постъпи и у нас, абсолютно безмилостно. Тези хора крадат от здравето и болестите на останалите българи. Не може да има никакви оправдания в този аспект. След като Ал Капоне е влязъл в затвора за неплащане на данъци, защо ние трябва да сме жалостиви към такива хора. Докога ще търпим крадците в България? Неплащащите здравни осигуровки са също крадци, както тези които не си плащат данъците, крият собственост. На какво основание бедна държава като България с такава тежка ситуация в здравеопазването и липса на пари трябва да проявява милост. Те милостиви ли са към мен или вас, които си плащаме честно данъците и осигуровките, а ние защо да сме към тях. /БГНЕС

-----------

Професор Милан Миланов е началник на реанимацията в Института "Пирогов", където работи от 1976 г.
 


Сходни връзки

Миланов: 5-ма с Дянков извършиха престъплението | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди