изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:50 EEST
ВИВИАН ЗЛАТАНОВА СПЕЧЕЛИ ALBENA OPEN    
Новини15-годишната шампионка с първа титла в кариерата си след победа в луд мач с 22 пробива

Вивиан Златанова триумфира с първата си титла при професионалистките, след като във финалния двубой на турнира с награден фонд $10,000 в Албена преодоля съпротивата на своята братовчедка Борислава Ботушарова, слагайки край на серията ѝ от девет поредни победи. Финалът бе изключително оспорван, обратите следваха един след друг и броят на пробивите бе цели 22, а крайният резултат - 6-3 3-6 7-6(5) в полза на 15-годишната Вивиан.

"Още не мога да повярвам, че победих. Винаги съм губила от Буба, тя е по-голямата, с повече опит е. В първия сет падах с 0-3, но успях да го спечеля, защото тя започна да прави много грешки. Във втория аз пък правех повече грешки. В решителната част губех с 1:4 гейма и 15-40, но започнах да играя точка за точка и да не мисля за резултата. Няма да имам време да се радвам на титлата - заминавам за турнира в Русе", коментира Вивиан Златанова след успеха си.

Двубоят започна с предимство за намиращата се в страхотна форма Ботушарова, която спечели първите две подавания на съперничката си и набързо поведе с 3-0. И когато по всичко изглеждаше, че Борислава ще успее без особени затруднения да измъкне първата част, Златанова реализира серия от шест поредни гейма и напълно заслужено поведе със сет аванс.

На старта на втория шампионката от Варна задържа сервис гейма си, след което отново спечели този Златанова, но това бе само началото на поредица от седем поредни пробива, довела до 5-3 в полза на Ботушарова, която след това не трепна, сервирайки за изравняването на резултата.

Битката продължи с пълна сила в решаващия трети сет, където подобно на първия, Ботушарова отново си осигури два пробива преднина и дори имаше няколко възможности да поведе с 5-1. Бъдещата шампионка обаче не се предаде, моментално успя да навакса изоставането си, а след нова серия от пробиви се стигна до решаващ тайбрек, в който 15-годишната Вивиан измъкна победата след успех със 7-5 точки.

Освен с трофея, Вивиан Златанова напуска турнира и с 12 точки за световната ранглиста, с които след две седмици ще направи своя дебют в Топ 800, изкачвайки се с цели 235 места до около №778, а по този начин ще подобри и своето рекордно класиране. Ботушарова, за която това бе втори загубен финал от общо три изиграни при жените, си тръгва с осем точки, благодарение на които ще прогресира до около №440.

 


Сходни връзки

ВИВИАН ЗЛАТАНОВА СПЕЧЕЛИ ALBENA OPEN | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди