изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:01 EEST
Официално: Тилев и Ганди били агенти на ДС    
НовиниПървата порция кредитни милионери обяви комисията по досиетата. Разкрити бяха имената на 47 лица, които са получили банкови кредити през 1997 г., но не са ги върнали.

Около 10% от тях са сътрудничили на бившата Държавна сигурност, твърди комисията. Сред лицата е банкерът Атанас Тилев. Той бил вербуван за сътрудник и нелегален разузнавач към ПГУ през 1969 г. с псевдоним Зингер. Тилев е известен и с друг агентурен псевдоним – Румянцев, пише “Стандарт”.

Сред агентите кредитни милионери в архива на ОББ е и небезизвестният бизнесмен Пламен Тимев-Ганди. Той бил вербуван през 1985 г., като е работил за службата под псевдонима Димов. Ганди бе един от най-близките приятели на Иван Славков-Батето, с когото заедно учредиха и партия "Напред, България".

Агент на Държавна сигурност се оказва Юри Аройо, който е син на идеолога на комунистическата икономика Жак Аройо. Той бил вербуван от комунистическата служба през 1977 г. и е сътрудничил с псевдоним Златков.

В списъка с агентите на ДС фигурира и името на дипломата Аспарух Карастоянов. Той бил вербуван през 1977 г. във Варна. Работил е за службата под псевдонима Максимов./  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Официално: Тилев и Ганди били агенти на ДС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди