изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:10 EEST
Психоза в Чикаго: Дрога "Крокодил" разяжда плътта като проказа    
По света Жертви на дрогата „Крокодил” в Чикаго проговориха за ужасяващия ефект от разяждащия плътта наркотик. Той е близък до хероина и преди време бе популяризирана в Русия. сега обаче започна да се разпространява мащабно и в САЩ.

Употребяващите наркотика са в шок от последиците. По кожата им се появяват петна, подобни на изгаряне от цигара. Първоначално излиза лилаво петно, а след 5-6 дни то се превръща в мехур, разказва 26-годишната Амбър Нейцел пред Ей Би Си Нюз.

Тя и сестра й Анджи – на 29 години, не крият, че са сред петимата пациенти на медицински център "Свети Йосиф" в Илинойс, откъдето също не отричат за заболяването.

Според версията на пострадалите е, че  може  да са си инжектирали дрогата повече от година, мислейки, че е хероин.

Самата Амбър спряла да се боде в краката преди малко повече от месец, защото започнала да получава черни петна навсякъде, споделя майката на момичетата Кимбърли Нейцел – също зависима от хероин. Другата дъщеря - Анджи, е претърпяла спешна операция на краката миналата седмица и скоро е била изписана от болницата. Момичето страда от гангренна инфекция по всички крайници. То е уплашено до смърт и споделя, че не смее да излиза от дома си.

Доза „Крокодил” струва 8 долара на улицата. Съдържа микс от кодеин, газолин, разредител за боя и алкохол, може да доведе до абсцес или гангрена на кожата, правейки я да изглежда като крокодилска.

Възможно е докато дрогата разяжда плътта, на повърхността да се появят костите и мускулите. Хората, които ползват "крокодил" са силно податливи на инфекции.

Майката на Амбър и Анджи, която е възстановяващ се наркоман, също е заразена след неволно инжектиране на наркотици през миналата година. Раните й били обработени хирургично, но тогава лекарите не знаели, че става дума за "крокодил", а предположили, че се е заразила с мръсна игла.

И докато отделът за борба с наркотици на полицията в Оклахома разследва възможна връзка на дрогата със смъртта на двама души, семейство Нейцел призовава медиите да покажат техния случай като предупреждение за желаещите да пробват „Крокодил”. Те са силно мотивирани, тъй като и двете млади жени имат по три деца, за които са им отнети родителските права.

Ако не предприемат мерки и не спрат да се дрогират, те могат да умрат в рамките на една до три години.









 


Сходни връзки

Психоза в Чикаго: Дрога "Крокодил" разяжда плътта като проказа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди