изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:11 EEST
3 сигнала на Бареков срещу президента в прокуратурата и НАП    
НовиниТри сигнала срещу държавния глава Росен Плевнелиев е внесъл в Главна прокуратура и Националната агенция по приходите председателят на движението "България без цензура" Николай Бареков. Това обяви самият той в Пловдив.


По думите му става въпрос за сделка между две фирми, едната от които е била управлявана от Плевнелиев. Според условията на договора всички плащания трябвало да са по банков път. За едногодишния период на този контракт обаче Росен Плевнелиев на два пъти отишъл до касата и взел с касов ордер 70 000 лева.

"Аз казвам, че е рушветчийство, но понеже ще бъде изтълкувано като клевета, сезирах НАП", посочи тв журналистът. Той съобщи, че парламентарната комисия за конфликт на интереси ще се занимава с неговия сигнал за кмета на Пловдив Иван Тотев. В него се твърди, че градоначалникът е дал поръчки за над 10 милиона лева на фирма "Главбулгарстрой", а с нея пък майка му имала две договорни ипотеки за заем от близо 1 000 000 лв. С тези пари били построени хотелът и къщата на кмета.

Тотев не беше открит за коментар по обвиненията. Градоначалникът на Варна Иван Портних също е даден от Бареков в комисията за конфликт на интереси.

В родния си Пловдив председателят на движението "България без цензура" беше посрещнат с гайда и цветя, а бившият кмет на Забърдо Валентин Черпоков дори му беше приготвил в найлонова чантичка част от чеверме. Бареков представи и двама свои съграждани, които ще бъдат дясната му ръка - заместник-председателят на градския парламент от ГЕРБ ген. Димитър Цветков и Дяко Дяков, бивш член на партията на Меглена Кунева.

Цветков е първият съветник в страната, привлечен от движението "България без цензура". Той напуска ГЕРБ. Дяков от своя страна е излязъл от "България за гражданите" и също се присъединява към бъдещата партия на Бареков. До 10-15 дни под тепетата ще бъде открит офис на движението. Разходите за наема щели да бъдат поети от фирми. Във Варна и Русе бизнесмени също изявили желание да спонсорират приемните на Бареков. Той се зарече, че щял да въведе "данък солидарност" за едрия бизнес, като вземе властта. Парите ще идат за реализация на социални програми.

"Аз съм единственият, който не води по площадите рейсове. Здравите момчета идват на митингите ми, защото съм покровител на формиращата се федерация на ММА бойците", каза още Николай Бареков. Той се похвали, че сам вдига от лежанка 140 кг, с 20 повече от Бойко Борисов.  http://www.24chasa.bg
 


Сходни връзки

3 сигнала на Бареков срещу президента в прокуратурата и НАП | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди