изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:18 EEST
Докато Дянков предлагал “постна пица”, чиновници прибирали тлъсти бонуси    
Политика Скандални данни отново лъснаха след поредната порция справки, предоставени на депутатите от Коалиция за България Георги Свиленски и Петър Мутафчиев.  От информацията за получени допълнителни възнаграждения към основните заплати на хора от администрацията за 2010-2013  става ясно, че някои от министерствата през мандата на ГЕРБ са получавали около 20 заплати годишно - основни месечни възнаграждения и допълнително материално стимулиране.

 



Червените депутати дадоха за пример с Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. В което служители от политическия кабинет били взели през март, юли, октомври и декември 2010 г. по около три заплати върху месечното им възнаграждение. Подобни бонуси са получавали и в Министерството на финансите и в Министерството на труда и социалната политика. 

Служителите на политическия кабинет в МТСП през три месеца са получавали двойни заплати, посочи Георги Свиленски. В Министерството на финансите всички директори на дирекции са взимали около 5000 лева на месец над заплатата, изчисли той. По думите му, докато за хората е имало от постната пица на Дянков, в Министерство на финансите са яли хубави пици.

Петър Мутафчиев коментира, че е недопустимо да се получават дори пет заплати отгоре, когато заплатите и пенсиите на българските граждани бяха замразени. Според него, ако има 13-та заплата, тя трябва да е за всички. 

Това не е война срещу администрацията, търсим справедлив подход, посочи Мутафчиев, цитиран от БТА.  

Двамата депутатите обясниха, че от някои министерства не са получили информация за предоставените допълнителни възнаграждения по длъжности с аргумента „защита на личните данни”, от други - справките били максимално неясни. Мутафчиев посочи също, че с колегата му няма да се откажат и ще отправят въпроси в рамките на парламентарния контрол. Той предупреди, че могат да прибегнат и до промяна в закона - когато става въпрос за бюджетни средства, да няма защита на лични данни. Освен това може да поискат и проверка на Сметната палата в министерствата, както и да си потърсят правата по съдебен път да получат тази информация.  http://www.faktor.bg

 


Сходни връзки

Докато Дянков предлагал “постна пица”, чиновници прибирали тлъсти бонуси | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.98 секунди