изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:25 EEST
Антония Първанова е новият председател на НДСВ    
Политика Антония Първанова е новият председател на НДСВ. Тя беше избрана днес на 7-мия извънреден конгрес, на мястото на подалата оставка Христина Христова. Още през юни Христова обяви, че се оттегля от лидерския пост заради лошите резултати на последните парламентарните избори. В изказването си пред конгреса Христина Христова анализира политическата картина у нас и мястото на НДСВ в нея.

"Лесно мога да кажа, че НДСВ го няма във властта. Да, няма го в Парламента и в изпълнителната власт, но в местната власт го има. Структурите му са живи. Има енергия. НДСВ го има и ще го има. Ще го има, защото идеите на НДСВ са живи и много хора ги споделят. Нима някой може да каже, че сега нямаме нужда от свобода и отговорност, морал и почтеност, справедливост и толерантност, солидарност", заяви Христова на конгреса.

Четирима поискаха да оглавят Националното движение "Свобода и възход", известно в началото на политическата си дейност като Национално движение "Симеон Втори". Кандидати бяха евродепутатът Антония Първанова, общинският съветник и бивш заместник-екоминистър в кабинета "Сакскобургготски" Любка Качакова, секретарят на НДСВ и лидер на младежката организация Стефан Кенов и председателят на Съвета по икономика и финанси към НДСВ Георги Найденов.
Автор: Стоил Рошкев

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди